Spelregels Poker Texas Holdem

Texas Hold’em Poker is de meest gespeelde vorm van het pokeren. Vandaar dat deze speluitleg niet mag ontbreken. Wanneer je Yaytzee al kent zal je de spelregels vast en zeker herkennen. De straten, die punten opleveren, lijken daar namelijk erg op! We geven hier een korte uitleg en de straatwaardes. Op deze pagina gevenen we ook meer speluitleg over Red Dog Poker.

 

Speluitleg Poker Begin


 Texas Holdem wordt gespeeld met 2 tot 10 spelers. De verschillende rondes is één speler de welbekende dealer. Er zal vanuit deze persoon met de klok mee aan alle spelers twee keer 1 gesloten speelkaart (louter de speler zelf ziet dit) worden uitgedeeld. 

 

De eerste speler links van de dealer zet de small blind in, deze is voorafgaand aan de speelronde verplicht een klein bedrag aan chips in te leggen om het spel af te trappen. De tweede speler links van de dealer zet de big blind in, deze dient het dubbel aantal fiches vooraf verplicht in te leggen. Vervolgens begint het spel.

 

Preflop

Nadat alle spelers 2 gesloten kaarten heeft ontvangen begint een ronde inzetten: de preflop. Bekend als een preflop bet ronde omdat de flop, de vijf open kaarten die later op tafel komen, nog niet is geweest. Alle spelers baseren nu hun kansen enkel op de twee dichte kaarten in de hand.

De speler links van de big blind mag als eerste kiezen wat hij doet. Er kan in dit geval worden gecalled: evenveel inzetten als de speler ervoor. Er kan ook worden verhoogd. Men kan hier beslissen of ze meegaan of niet.

 

Flop

Nadat er in de preflop betronde bepaald is wie er verder speelt en voor hoeveel fiches komen er 3 kaarten open op tafel. Dit heet de flop. Hierna volgt er weer een aanvullende betronde.

 

Turn

De 4e kaart die open op tafel gelegd wordt is de turn, wederom kan vervolgens de inzet worden bepaald. Men kan ook gewoon ‘checken’. Hiermee zet je niks in. De vraag is alleen of andere mensen hiermee akkoord gaan.

 

River

De 5e kaart maakt samen de river. Nu zijn er voor alle spelers zeven speelkaarten bekend, de 2 gesloten maar voor jou bekende in de hand en de 5 open kaarten op tafel. Vanuit deze zeven kaarten dient de best mogelijke combinatie van 5 kaarten te worden gekozen. Hieronder staan alle combinaties uitgelegd in een plaatje. 

 

Met de twee dichte kaarten in de hand en de vijf open kaarten op tafel maakt elke speler de best mogelijk combinatie, de best mogelijke hand van 5 kaarten. Kijk voor spelinzicht en strategie artikelen van diverse spelvarianten van Texas Holdem (heads-up, multi table, freeroll enz.)op ons overzicht, de poker strategie pagina met vele interessante strategie artikelen.

 

Texas Holdem Combinaties

 

Speluitleg Poker Kaartcombinatie:

Voorbeeld:

High card 

- Geen combinaties, de hoogste kaart bepaalt de waarde van de hand. Mocht iemand anders ook een Aas hebben wordt er gekeken naar de opeennahoogste kaart.

One pair 

- 2 gelijke kaarten heet een pair.

Two pair 

- 2 setjes van 2 gelijke kaarten is two pair.

Three of a kind 

- 3 gelijke kaarten.

Straight 

- 5 opeenvolgende kaarten van diverse kleuren heet een straight.

Flush 

- 5 kaarten van 1 kleur is een flush.

Full House 

- Dit is een set van 3 gelijke kaarten en een set van 2 gelijke kaarten.

Four of a kind 

- 4 gelijke kaarten.

Straight Flush  

- 5 opeenvolgende kaarten van dezelfde kleur.

Royal Flush  

- Dit is gelijk aan een straight flush maar met de Aas als hoogste kaart.

 

Weetjes

Gratis games voor jouw iPhone

27-08-2017 21:53
De afgelopen week was eigenlijk een saaie week in de App Store van Apple. Natuurlijk worden er dagelijks nieuwe apps gelanceerd. Alleen deze week was het een beetje magertjes. Toch vonden wij enkele amusante spellen voor de iPhone waarmee je de stille uurtjes gemakkelijk kunt doorkomen. Het spel...

Aldi stort zich op de online verkoop van games

22-08-2017 13:54
Na het online streamen van muziek en de verkoop van e-books wil de supermarktgigant Aldi zich nu gaan richten op de verkoop van online games. Vanaf vandaag (22 augustus) kan men online bij Aldilife.com terecht voor de aanschaf van games voor de PC, Mac, Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox...

De Nederlandse online gokmarkt

19-08-2017 17:25
Onlangs publiceerde de Financial Times een onderzoek waarin werd aangegeven hoe de Britse en Ierse gokbedrijven de wereldwijde online gokmarkt domineren. Ten opzichte andere Europese landen waar een strikte regulering wordt gehandhaafd hebben de bedrijven, die gevestigd zijn in het Verenigd...

Levensbedreigende Online Games

16-08-2017 23:30
De Blue Whale Challenge is een online spel waarbij, volgens de Russische ontwikkelaars, kinderen leren omgaan met peer druk. De realiteit is echter totaal anders. In het spel krijgt de gebruikers een reeks taken toegewezen die binnen een periode van 50 dagen afgewerkt moeten worden. Bij de laatste...

Fidget Spinner

21-07-2017 16:36
De rage van fidget spinner is al een tijdje bezig in ons land: het apparaatje zoeft, draait en je kan er trucs mee doen. Het helpt de concentratie van kinderen met bijvoorbeeld ADHD te verhogen, maar of dat daadwerkelijk zo is nu iedereen op school ermee rondloopt, is nog maar de vraag. Het draagt...
1 | 2 | 3 | 4 >>