puzzelspellen spelen

puzzelspelletjes onlinePuzzelspellen zijn spellen waarbij je moet puzzelen en goed met nadenken om tot een oplossing of volgende zet te komen. Het vermogen om snel en logisch na te denken is handig tijdens het puzzelen. Bij sommige spellen is het echter juist weer belangrijk dat je out of the box kunt denken en tussen de regels door kunt lezen, om zo de subtielere details op te pikken om een oplossing te vinden. Een goed voorbeeld van dit soort spellen zijn Escape Rooms. Dit is momenteel een echte hype en veel mensen reizen het hele land door om de verschillende Escape Rooms die er zijn allemaal uit te spelen. Gebaseerd op de echte escape rooms is het gezelschapsspel Escape Room uitgebracht, waarmee men het gevoel van een echte escape room nu ook thuis kan creeëren. 

Er zijn erg veel verschillende soorten puzzelspellen. Een paar voorbeelden zijn wiskundige puzzels zoals de Rubiks Kubus, schuifpuzzels en Sudoku. Zeeslag is een bordspel, maar kan ook gerekend worden tot puzzelspellen. Dit soort spellen worden dan ook bordspelpuzzels genoemd.

puzzelspellen spelen en speluitlegAndere bekende Puzzelspellen zijn 3 op een rij,  Mahjong, Jewel Mine, Bubble Up, Sudoku en Monkey Mind. Mahjong bijvoorbeeld wordt online erg veel gespeeld. Het spel Mahjong is afkomstig uit china. Midden 1800 werd het spel uitgevonden en is het uitgegroeit tot een van de populairste Puzzelspellen. 

 

speluitleg en spelregels puzzelspellen

Hieronder vind je de speluitleg en spelregels van de leukste puzzelspellen. Wij streven ernaar om de speluitleg en spelregels van zoveel mogelijk spellen op onze website te zetten. Je vind op onze website dus niet alleen de speluitleg van de meest populaire spellen maar ook die van de minder bekende spellen! De spellen staan op alfabetische volgorde zodat je meteen de spelregels kunt vinden die je nodig hebt! 
 
Er zullen steeds meer spelregels en speluitleg aan onze site worden toegevoegd. Wanneer je op zoek bent naar de spelregels en speluitleg van een specifiek spel en deze staan er nog niet tussen wees dan niet teleurgesteld. Stuur ons een berichtje en wij zullen ons best doen om ook deze speluitleg zo spoedig mogelijk toe te voegen aan onze website. Als we tijd hebben gaan we er zelfs meteen voor jou mee aan de slag!

 

puzzelspellen die beginnen met de letter a
spelregels en speluitleg alpha betty saga      
puzzelspellen die beginnen met de letter b
spelregels en speluitleg bubble up spelregels en speluitleg bubble up 2 spelregels en speluitleg bubble witch saga spelregels en speluitleg bubble witch saga 2
puzzelspellen die beginnen met de letter c
spelregels en speluitleg candy crush saga spelregels en speluitleg candy crush soda saga    
puzzelspellen die beginnen met de letter f
spelregels en speluitleg farm heroes saga spelregels en speluitleg fish-inn    
puzzelspellen die beginnen met de letter g
spelregels en speluitleg galgje spelregels en speluitleg genius    
puzzelspellen die beginnen met de letter i
spelregels en speluitleg ice cream shuffle      
puzzelspellen die beginnen met de letter k
spelregels en speluitleg kruiswoord puzzels      
puzzelspellen die beginnen met de letter m
spelregels en speluitleg mahjong spelregels en speluitleg mahjong combi spelregels en speluitleg mahjong trails spelregels en speluitleg marble magic
spelregels en speluitleg mastermind spelregels en speluitleg memory spelregels en speluitleg mixer elixer  
puzzelspellen die beginnen met de letter p
spelregels en speluitleg pet rescue saga spelregels en speluitleg pudding pop    
puzzelspellen die beginnen met de letter q
spelregels en speluitleg qinga      
puzzelspellen die beginnen met de letter s
spelregels en speluitleg scrabble spelregels en speluitleg sudoku    
puzzelspellen die beginnen met de letter t
spelregels en speluitleg tetris spelregels en speluitleg triominos    
puzzelspellen die beginnen met de letter w
spelregels en speluitleg woordritsen spelregels en speluitleg wordfeud    
puzzelspellen die beginnen met een cijfer
spelregels en speluitleg 4 op een rij