Speluitleg Cityville

Cityville is een enorm populair computerspel gemaakt door Zynga. Het spel is te spelen op facebook en heeft op het moment meer dan 84 miljoen gebruikers per maand, en is daarmee het meest gespeelde spel op facebook.

Het spel Cityville lijkt veel op Farmville, hier moet de speler een boerderij opbouwen en gewassen verbouwen. Speluitleg Cityville spelenIn Cityville bouwt de speler een stad. De grootste kracht van het spel is dat de online werelden van spelers elkaar kruisen op Facebook. Spelers kunnen de steden van andere spelers en Facebook vrienden bezoeken en ze helpen, of een bedrijf bij ze openen. De speler verdient ervaringspunten door de acties die hij in het spel onderneemt en komt zo steeds een niveau hoger. Ondertussen moet je taken volbrengen zoals een bakkerij openen of wegen aanleggen. Wanneer je deze taken volbrengt kom je steeds verder en hogerop in het spel.

Het spel werd 2 december 2010 door Zynga uitgebracht. Op de eerste dag had het spel al 290.000 spelers, wat een record was voor Zynga.