Speluitleg Halli Galli

Speluitleg Halli Galli spelenHalli Galli ook wel 'het spel met de bel' genoemd is een kaartspel gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar en voor 2 tot 6 spelers. Het spel is uitgebracht door 999 Games. Het is de bedoeling om alle kaarten te verzamelen, dit doe je door zo snel mogelijk op de bel te drukken.

Alle kaarten worden verdeeld onder de spelers. De bel wordt midden op tafel gezet zodat iedereen er goed bij kan. Elke speler heeft zijn kaarten dicht op tafel liggen en om de beurt wordt er een kaart omgedraaid. Speluitleg Halli Galli spelenDit gebeurd net zolang totdat er 5 dezelfde kaarten op tafel liggen. Diegene die dan het snelst op de bel drukt mag alle omgedraaide kaarten die op tafel liggen pakken en weer onderaan op zijn stapel leggen. Deze speler draait dan ook weer als eerste een kaart om.

Wanneer een speler geen kaarten meer heeft moet hij wachten totdat er weer 5 dezelfde kaarten op tafel liggen. Wanneer hij dan als eerste op de bel drukt mag hij alle omgedraaide kaarten rapen en kan hij weer mee doen met het spel, wanneer hij te laat is en een andere speler drukt sneller op de bel is hij af en ligt hij uit het spel.

Diegene die alle kaarten heeft weten te verzamelen is de winnaar van het spel!

Er zijn nog 3 andere versies uitgekomen van Halli Galli :

De junioren versie voor kinderen vanaf 4 jaar

Halli Galli Extreme

Halli Galli speciale kerst-editie