Speluitleg Hints

Hints is een leuk gezelschapsspelletje waarbij het de bedoeling is om zo snel mogelijk te raden wat er uitgebeeld wordt.

Voorbereiding

Vooraf moet er een spelleider gekozen worden. De spelleider bedenkt verschillende dingen die uit te beelden zijn en schrijft ze op een papiertje, alle papiertjes worden genummerd.

Zo kunnen er bijvoorbeeld dingen bedacht worden uit de categorieen : Boeken, Films, Radio, Spreekwoorden en Gezegdes, Liedjes en Televisie etc.

Vervolgens worden en 2 teams gemaakt, deze gaan tegen elkaar spelen.

Ook moet de spelleider de tijd bijhouden met een stopwatch of iets dergelijks. Speluitleg Hints spelen

Spelverloop

Beide Teamcaptains komen naar voren en introduceren hun teamleden. De spelleider beslist nu wel team als eerste mag beginnen. We noemen het beginnende team even team 1. De teamcaptain van team 1 mag als eerste beginnen. Hij kiest nu 1 van de genummerde papiertjes, de spelleider zal dit papiertje aan hem geven. Hij mag dan enkele seconden de tijd nemen om datgene wat op het papiertje staat in zich op te nemen en loopt vervolgens naar de plek waar hij het gaat uitbeelden.

Dan begint de tijd te lopen. Zijn eigen team moet dan zo snel mogelijk proberen te raden wat hun teamcaptain uitbeeld. Als ze het binnen 60 seconden goed raden krijgt het team 15 punten. Als ze het niet binnen 60 seconden weten te raden maar wel binnen 90 dan krijgen ze 10 punten. Als de 90 seconden voorbij zijn en ze hebben het niet geraden dan krijgt het andere team 1 kans om het te raden. Hebben ze het juist dan krijgen ze daarvoor 5 punten.

Vervolgens is team 2 aan de beurt. Hiervan komt de Teamcaptain weer naar voren en zal hij uitbeelden wat er op ijn gekoze briefje staat.

Elk team is om en om aan de beurt. Wanneer elke teamlid 1 x aan de beurt is geweest wordt de tussenstand door de spelleider bekend gemaakt. Daarna wordt de 2e ronde gespeeld en komt iedereen nog 1 keer aan de beurt.

Het team dat na 2 rondes de meeste punten verdiend heeft wint!

Je kunt ook het Bordspel Hints kopen