Speluitleg House of cards

Het spel House of Cards van Zigiz is een kaartspel. Het doel van het spel is om een kaartenhuis te bouwen van een zo hoog mogelijke waarde. De waarde van het kaartenhuis word bepaald door de kaarten die je gebruikt.

Speluitleg House of cards spelen

Het spel word gespeeld met 2 kaartspellen inclusief 2 jokers. Het spel begint met de eerste laag van het kaartenhuis bouwen. Hiervoor moet je 6 dakjes vormen met kaarten uit de trekstapel. Links van het kaartenhuis zullen telkens 5 kaarten liggen waarmee je dakjes kunt vormen. Wanneer er geen mogelijkheden zijn dan klik je op ''deel opnieuw'' om 5 nieuwe kaarten te krijgen. Dakjes worden gevormt door 2 kaarten van dezelfde waarde, of van dezelfde kleur aan te klikken. Wanneer je een dakje hebt gemaakt klik je de plaats in het kaartenhuis aan waar dit dakje komt te staan. Op deze dakjes word een verdiepingsvloer gelegd. De waarde van de kaarten die je gebruikt als verdiepingsvloer tellen niet mee in de totaalwaarde van het kaartenhuis.

De verdiepingsvloer kan echter niet elke kaartwaarde dragen. Onder een verdiepingsvloer staan 2 dakjes, en het dakje met de laagste waarde geeft de draagkracht van de verdiepingsvloer aan. Staan er bijvoorbeeld een dakje van een 5 en een 6 = 11, en een dakje van een 8 en een 9 = 17, dan kan op de verdiepingsvloer een nieuw dakje geplaatst worden met een maximale waarde van 11. Wanneer je een dakje erop plaatst dat meer punten waard is zal dit gedeelte van het kaartenhuis instorten. Hierop is echter 1 uitzondering, de Aas. Wanneer je de Aas als verdiepingsvloer gebruikt kan deze elke waarde dragen.

De waarde van de kaarten is als volgt:

Een Aas staat voor 1 of 11 punten.

Heer, Vrouw en Boer staan voor 10 punten.

2 t/m 9 hebben de waarde die op de kaart word aangegeven.

Er zitten ook 2 jokers in het spel, deze kunnen niet gebruikt worden om een dakje mee te vormen maar wel als verdiepingsvloer. Wanneer er echter een joker in het spel komt zal het bovenste stukje van het kaartenhuis in elkaar storten.

Puntentelling

Een kaartenhuis dat helemaal af is bestaat ui 42 kaarten die punten opleveren, de 15 kaarten die als verdiepingsvloer liggen tellen niet mee. De maximale waarde die een kaartenhuis kan hebben is 426.

Er zijn dan nog extra punten te behalen door elke kaart in de trekstapel die niet gebruikt is. Wanneer het kaartenhuis af is, maar er nog kaarten in de trekstapel zitten is elke kaart in de trekstapel 2 punten waard.