Speluitleg Huisje Boompje Beestje

Huisje Boompje Beestje is een bordspel gemaakt voor kinderen vanaf 4 jaar en voor 2 tot 4 personen. Het spel lijkt op Mens erger je niet, maar dan met symbolen op de dobbelsteen in plaatst van cijfers, zodat de hele kleine kinderen ook zelf kunnen spelen. Het doel van dit spel is als eerste je 3 pionnen binnen te krijgen.

Begin

Op het speelbord staan voor elke spelerskleur 3 startvelden, een beginveld en 3 eindvelden. Tussen de velden loopt een parcour dat door alle pionnen moet worden afgelegd. De spelers plaatsen alle 3 de pionnen op de 3 startvelden die bij hun kleur horen.Speluitleg Huisje Boompje Beestje spelen

Spelverloop

Huisje Boompje Beestje begint met dat de beginspeler met de speciale dobbelsteen gooit. Op de dobbelsteen staan 6 verschillende symbolen afgebeeld, een huisje, een boompje, een beestje, een appel, een tulp en een auto. Wanneer een speler een huisje gooit mag hij met zijn pion op het bord komen. Hij plaatst zijn pion dan op het startveld van zijn kleur, en mag hij nogmaals gooien. Vervolgens wordt de pion dan naar het eerst veld met het gegooide symbool verplaatst. De speler mag in zijn volgende beurt als hij een huisje gooit met zijn pion naar het huisje gaan of een nieuwe pion op het startveld zetten. Er mogen meerdere pionnetjes op 1 veld staan. Een pion wordt nooit geslagen. Wanneer een pionnetje het hele parcour heeft afgelegd, moet de pion op 1 van de 3 startvelden geplaatst worden. Het spel wordt met de wijzers van de klok mee gespeeld.

De winnaar van het spel is diegene die als eerste alle 3 zijn pionnen op de eindvelden heeft geplaatst.

Kijk goed welke pion je verzet, probeer zo groot mogelijke sprongen te maken.