Speluitleg Kwartet

Speluitleg Kwartet spelenKwartet is een kaartspelletje waarbij het de bedoeling is om 4 bij elkaar horende kaarten te verzamelen. Kwartet kaarten komen in veel verschillende soorten uitvoeringen.

Spelverloop

Alle kaarten moeten geschud worden en gelijkmatig verdeeld worden onder de spelers. Alle spelers nemen hun kaarten zo in de hand dat alleen zij ze kunnen zien. De kaarten moeten niet zichtbaar zijn voor de andere spelers. Elke kaart maakt deel uit van een kwartet. Een kwartet bestaat uit 4 bij elkaar horende kaarten.

De speler die aan de beurt is vraagt aan een andere willekeurige speler een kaart naar keuze, om zo te proberen 4 bij elkaar horende kaarten te verzamelen. Speluitleg Kwartet spelenDe speler moet wel minstens 1 van deze kaarten al in zijn hand hebben. Je mag dus pas beginnen met een kwartet te verzamelen als je 1 kaart van dat kwartet al in je bezit hebt. In het spel zitten meerdere kwartetten.

Wanneer de andere speler waaraan de kaart gevraagt wordt de kaart in bezit heeft moet hij deze aan de vragende speler afgeven en blijft de beurt aan de vragende speler. Als de speler deze kaart niet in zijn bezit heeft is de beurt van de speler die de kaart vroeg voorbij en gaat de beurt naar de speler waar de kaart aan gevraagt is.

Als een speler een kwartet kaarten heeft kunnen verzamelen moet hij deze open voor zich op tafel leggen. Wanneer een speler geen kaarten meer heeft ligt hij uit het spel. De speler die op het eind de meeste kwartetten heeft is de winnaar.

Tip : Onthoudt goed wie welke kaart vroeg, zo kun je de kaarten als je aan de beurt bent proberen terug te vragen.

Wanneer je misgokt weten de andere spelers wel dat jij een kaart van het gevraagde kwartet in handen hebt en ben je deze waarschijnlijk snel kwijt. probeer dus zo zeker mogelijk van je zaak te zijn!