Speluitleg Mafia wars

Mafia Wars is een multiplayer Social netwerk spel ontworpen door Zynga. In 2011 had het spel meer dan 8 miljoen spelers per maand. Mafia wars 2 was een vervolg op mafia wars maar het spel is al niet meer te spelen sinds December 2012.

Mafia wars is te spelen op Facebook, iphone en Ipad en te downloaden bij Google Chrome.Speluitleg Mafia wars spelen

 

In Mafia Wars spelen de spelers gangsters die hun eigen mafia proberen op te richten. De spelers vechten tegen anders spelers online en moeten doelen behalen om zo steeds verder in het spel te komen en sterker te worden. In het spel kun je attributen kopen om sneller verder te komen, en het spel makkelijker te maken. 

 

Het spel speelt zich af in New York en spelers kunnen reizen tussen New York (of Manhattan), Las Vegas (level 18+), en Italie (level 6+). Het spel draait allemaal om het verslaan van andere online spelers om zo geld te verdienen, meer items te verdienen en ervaring op te doen om zo je eigen mafia op te richten. Spelers kunnen hun eigen mafia op richten door andere spelers te recruteren. Je kunt spelers werven via social netwerk sites zoals Facebook, Myspace en Friendster. Je kunt dan je vrienden uitnodigen om zich bij jouw Mafia aan te sluiten. Wanneer 2 Mafia's tegen elkaar vechten wint de sterkste. Om te bepalen wie de sterkste is wordt er onder andere gekeken naar welke wapens de gangster bezitten, de dieren die ze hebben en de voertuigen waar ze over beschikken. Wapens kun je kopen maar je kunt ze ook verdienen als je een taak hebt volbracht of een gevecht hebt gewonnen. Soms kun je ze krijgen als een gift van andere spelers. Hoe hoger je komt in het spel hoe meer dingen er beschikbaar worden voor de speler, zoals het reizen naar Las Vegas om zo zijn Mafia nog verder uit te kunnen breiden. Maar ook meer wapens en taken worden vrijgespeeld.