Speluitleg Mister Mole

Speluitleg Mister mole spelen

Speluitleg Mister Mole Zigiz

Het spel Mister Mole van Zigiz is een bordspel. De bedoeling van het spel is om met de hooibaal over zoveel mogelijk molletjes op het speelveld te rollen en zo zoveel mogelijk punten te verdienen.

Je laat de hooibaal rollen door op de velden naast de hooibaal te klikken. Het is ook mogelijk om de hooibaal te verplaatsen met de pijltjestoetsen.

De molletjes zijn wanneer ze net boven komen ieder 60 punten waard. Na elke keer dat er met de hooibaal gerold word worden de molletjes die niet geraakt worden 10 punten minder waard. Na 6 keer rollen zonder deze molletjes te raken zullen ze onder de grond verdwijnen. Voor elke mol die verdwijnt komt een nieuwe in de plaats. Hoeveel molletjes er nog komen word aangegeven met een teller. Deze staat onderin het speelveld.

Puntentelling

Door achter elkaar over molletjes van dezelfde kleur te rollen verdien je combo bonuspunten. Links van het veld zullen dan de helmpjes van deze molletjes opgestapeld worden. Dit is de kleurenmeter. Hoe meer molletjes van dezelfde kleur hoe hoger de kleurenmeter en hoe meer punten je verdient. De combo puntentelling is dan als volgt:

1e mol is de score van de mol + 0 punten

2e mol is de score van de mol + 50 punten

3e mol is de score van de mol + 100 punten

4e mol is de score van de mol + 200 punten

5 en meer mollen is de score van de mol + 300 punten

Extra's

Speluitleg Mister Mole zigiz spelenWanneer er een appel in het speelveld ligt, en jij rolt de hooibaal erover zullen alle mollen dezelfde kleur krijgen. 

Speluitleg Mister Mole spelen

Hierdoor kun je dus grote kleurencombo's maken.

Er is ook nog 1 gouden mol in het spel. Wanneer je over hem heen rolt verdien je veel punten!

Wanneer er geen molletjes meer komen is het spel afgelopen.