Speluitleg Monkey Mind

Het spel Monkey Mind van Zigiz is een bordspel. De bedoeling van het spel is om de diamanten kleurcode zo snel mogelijk te kraken en zoveel mogelijk punten te verdienen.

Speluitleg Monkey Mind spelen

Speluitleg Monkey Mind zigizElke ronde kies je in elk van de 8 vakjes een kleur diamant. Dit doe je door op het vakje een van de 6 kleurenpartjes erin aan te klikken. Je kunt kiezen uit de kleuren Rood, Paars, Oranje, Geel, Groen en Blauw. De onderste diamant is random. Deze verandert elke ronde van kleur en staat dus niet vast. Wanneer je in de eerste 2 beurten de Random Diamant al goed hebt word deze vastgezet. In de volgende rondes hoef je deze dan niet meer te raden.

Wanneer je alle kleuren ingevuld hebt zullen de ogen van de aap rood oplichten. Je klikt dan op de aap om te onthullen hoeveel kleuren diamanten je goed hebt, en hoeveel diamanten de juiste kleur hebben én op de juiste plek staan. Dit zal beneden in het scherm worden aangegeven.

In de eerste 2 rondes zullen alle diamanten die de juiste kleur hebben en op de juiste plek staan vastgezet worden en zichtbaar zijn zodat je precies ziet welke diamant er goed was. De rondes erna zal slechts beneden in het scherm worden aangegeven hoeveel diamanten er goed staan en/of de juiste kleur hebben, maar je zult niet zien welke diamanten dit precies zijn.

Het is belangrijk om de code zo snel mogelijk te kraken, want hoe minder beurten je nodig hebt hoe meer punten je verdient.

Puntentelling

Een diamant van de juiste kleur én op de juiste positie is 30 punten waard.

Een diamant van de juiste kleur maar niet op de goede positie is 10 punten waard.

Er worden bonuspunten verdient wanneer je binnen de eerste 4 rondes de kleurcode kraakt. De puntentelling is dan als volgt:

  • Na 1 ronde + 40 bonuspunten
  • Na 2 rondes + 30 bonuspunten
  • Na 3 rondes + 20 bonuspunten
  • Na 4 rondes + 10 bonuspunten

Wanneer de kleurcode gekraakt word na de 4e ronde, dus vanaf ronde 5 zullen er juist punten van het totaal worden afgetrokken. De puntentelling is dan als volgt:

  • Na 5 rondes - 10 punten
  • Na 6 rondes - 20 punten
  • Na 7 rondes - 30 punten
  • Na 8 rondes - 40 punten

De hoogste score die er bij Monkey Mind te behalen valt zijn dus 280 punten. Voor elke goede diamant op de juiste positie 30 punten = 8 x 30 = 240 punten, plus 40 bonuspunten omdat de kleurcode in 1 ronde gekraakt is.

Na ronde 8 is het spel afgelopen. Ook wanneer je de kleurcode niet gekraakt hebt. De juiste code zal links van het spel alsnog onthuld worden.