Speluitleg Rabbit Race

Rabbit Race is een bordspel van Zigiz waarbij het doel van het spel is om als eerste alle 3 je oranje konijntjes in het konijnenhol te krijgen en hiermee punten te scoren.

Speluitleg Rabbit Race spelen

Spelverloop

Elke beurt gooi je met de dobbelsteen, en het aantal ogen dat op de dobbelsteen word aangegeven zijn het aantal stappen dat je konijntje mag zetten. Gooi je bijvoorbeeld 6, dan mag je konijntje 6 vakjes vooruit.Speluitleg Rabbit Race Zigiz

Je mag zelf beslissen welk konijntje je de stappen laat zetten, dit doe je door op een van je konijntjes te klikken zodra je met de dobbelsteen gegooid hebt.

Het speelveld bij het bordspel Rabbit Race is rond, en in het midden van het bord zit het konijnenhol. De weg naar het konijnenhol loopt via een spiraal en bestaat uit verschillende vakjes. Op elk vakje kan maar 1 konijntje staan. Wanneer je met de dobbelsteen gegooid hebt en er staat al een konijntje op het vakje waar jij uitkomt, zul jij een vakje verder komen te staan.

Er zitten een aantal speciale vakjes op het speelbord.

Het vakje met de wortel ; Wanneer je op een van deze vakjes terecht komt verdien je hiervoor 100 bonuspunten.

Het vakje met de dobbelsteen ; Wanneer je op een van deze vakjes terecht komt mag je nogmaals gooien en een konijntje verplaatsen.

Het afsnijvlak ; Wanneer je op een van deze vakjes terecht komt kun je de weg afsnijden en zo meteen dichter bij het konijnenhol komen. Als je op dat vakje blijft staan kan de tegenstander de weg NIET afkorten.

Speluitleg Rabbit Race

Speluitleg Rabbit Race

Speluitleg Rabbit Race bordspel

 

 

 

 

 

Puntentelling

Wanneer je op normale vakjes terecht komt, verdien je hiervoor telkens 10 punten. Ook worden er punten verdiend door de konijntjes die je het 

Speluitleg Bordspel Rabbit Race

konijnenhol binnen krijgt.

1e in het hol: 1500 punten

2e in het hol: 1000 punten

3e in het hol: 700 punten

4e in het hol: 600 punten

5e in het hol: 500 punten

 

Als de computer zijn 3 groene konijntjes eerder in het hol heeft dan jij, ben je game-over.