Speluitleg Red Dog Poker

Red Dog wordt ook wel Red Dog Poker genoemd. Het is echter niet direct gerelateerd aan Poker. Red Dog Poker is een kansspel terwijl er bij Poker wel degelijk vaardigheden nodig zijn. Red Dog Poker wordt gespeeld met 1 volledig kaartspel van 52 kaarten. Het spel is eenvoudig en heeft geen ingewikkelde spelregels. Het spel staat ook wel bekend als in-between.Speluitleg Red Dog Poker spelen

Spelverloop

Het spel begint met de speler die een weddenschap plaatst, vervolgens zullen er door de dealer 2 kaarten open op tafel gedeeld worden. Als laatste zal de dealer een derde kaart trekken en het is aan de speler om te voorspellen of de waarde van die kaart tussen de 2 daarvoor getrokken kaarten zal liggen. Het is mogelijk om te passen maar de inzet zal dan wel verloren gaan. Wanneer een speler niet past, gaat hij dus door en zal de eerdere inzet automatisch verdubbeld worden. Wanneer de eerste 2 gedeelde kaarten in waarde opeenvolgend zijn zijn noemen we dit een push en krijgt de speler zijn inzet terug en is de ronde voorbij. Als de eerste 2 kaarten van gelijke waarde zijn zal er een derde kaart worden getrokken. Als de derde kaart weer gelijk is dan krijgt de speler 11:1 terug.

Uitbetaling en puntentelling

De uitbetaling voor een weddenschap wordt bepaald aan de hand van de spreiding tussen de 2 kaarten. Hoe kleiner de spreiding hoe groter de uitbetaling.

Als de derde kaart niet tussen de 2 kaarten inzit verlies je natuurlijk.

Spreiding 1 is 5:1

Spreiding 2 is 4:1

Spreiding 3 is 2:1

Spreiding 4 t/m 11 is 1:1

Kaarttelling

De kaarttelling is als volgt :

De Aas is de hoogste kaart en is 14 punten waard

De Heer is 13 punten waard

De Vrouw is 12 punten waard

De Boer is 11 punten waard

De andere kaarten vertegenwoordigen de waarde die op de kaart aangegeven wordt.

Let op bij Red Dog Poker is de Aas nooit 1 punt waard, de 2 is de laagste kaart.