Speluitleg Royal Solitaire

Het spel Royal Solitaire van Zigiz is een kaartspel. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk kaarten weg te spelen uit het speelveld en zo zoveel mogelijk punten te verdienen.

Speluitleg Royal Solitaire spelenSpeluitleg Royal Solitaire zigiz

Het speelveld bestaat uit 5 rijen dichte kaarten. Alleen de onderste kaarten zijn omgedraaid. Het is nu de bedoeling om kaarten weg te spelen door het vormen van combinaties. Combinaties kunnen gevormd worden met kaarten in het speelveld of de 4 kaarten die onderin naast de trekstapel liggen.

Je maakt een combinatie door de kaarten aan te klikken en vervolgens op toevoegen te klikken. De kaarten waarmee je dan de combinatie gemaakt hebt verdwijnen, en eventuele onderliggende kaarten komen vrij te liggen, zodat je hiermee weer nieuwe combinaties kunt maken, en dus nog meer kaarten kunt wegspelen.

Geldige combinaties bij Royal Solitaire, in volgorde van hoog naar laag zijn : Royal Flush, Straight Flush, Four of a kind, Full House, Flush, Straight, Three of a kind en Two Pair. Wat deze combinaties precies inhouden kun je in het schema hiernaast zien.

Wanneer er geen mogelijkheden zijn met de kaarten in het speelveld en de kaarten die voor je liggen kun je 4 nieuwe kaarten van de trekstapel nemen. Dit doe je door op de trekstapel te klikken.

Puntentelling:

Er worden punten verdient met de verschillende combinaties. De precieze aantallen punten kun je in het schema hierboven zien.

40 punten per overgebleven kaart op de stapel bij het uitspelen van het spel

Er worden ook punten verdiend wanneer er na het wegspelen van alle kaarten nog kaarten in de trekstapel over zijn. Elke kaart is dan goed voor 40 extra punten

Wanneer je hele rijen in het speelveld wegspeelt verdien je hiervoor ook punten, hoe hoger de rij, hoe meer punten.

Rij 1 weggespeeld = 50 punten

Rij 2 weggespeeld = 150 punten

Rij 3 weggespeeld = 200 punten

Rij 4 weggespeeld = 350 punten

Rij 5 weggespeeld = 600 punten