Speluitleg Spider Solitaire

Het spel Spider Solitaire van Zigiz is een kaartspel. De bedoeling van het spel is om complete aflopende rijen kaarten van de kleuren Ruiten of Klaveren te maken.

Speluitleg Spider Solitaire spelen

Het spel word gespeeld met 104 kaarten. In het speelveld staan 10 kolommen waar stapels kaarten liggen.Van deze kaarten is de bovenste kaart omgedraaid. In totaal liggen er in het speelveld dan 44 kaarten, de overige 60 kaarten zitten linksboven in het trekstapel. Bovenin zijn 8 sorteerstapels. De sorteerstapels zijn in het begin van het spel leeg.

Het is nu de bedoeling om complete series kaarten te gaan vormen in de volgorde: Heer, Vrouw, Boer, 10,9,8,7,6,5,4,3,2, Aas van dezelfde kleur. Speluitleg Spider Solitaire ZigizEr zitten alleen kaarten van de kleuren Ruiten en Klaveren in het spel. Wanneer een rij kaarten compleet is gaat deze automatisch naar een van de 8 sorteerstapels. Kaarten verplaatsen doe je door op de kaart te klikken die je wilt verplaatsen en vervolgens op de kaart waar je naartoe wilt verplaatsen. Meerdere kaarten verplaatsen is ook mogelijk, wanneer er al een rijtje gesorteerd is bijvoorbeeld Ruiten 6,5,4 en 3. Je klikt dan op de 6 om het hele rijtje te verplaatsen.

Het is mogelijk om kaarten van verschillende kleuren onder elkaar te plaatsen, bijvoorbeeld een ruiten 4 onder een klaveren 5. Alle zichtbare kaarten kunnen gebruikt worden. De kaarten die nog niet zichtbaar zijn worden vrijgespeeld wanneer je bovenliggende kaarten verplaatst of wanneer er een complete rij naar de sorteerstapels is geplaatst. Wanneer je geen sorteermogelijkheden meer hebt dan kun je nieuwe kaarten van de trekstapel nemen. Dit doe je door op de trekstapel te klikken. Onder elke kolom zal dan een nieuwe kaart worden gelegd. Het is 6 x mogelijk om nieuwe kaarten te nemen, daarna liggen alle kaarten in het spel.

Puntentelling:

  • Voor elke dichte kaart die je laat omdraaien verdien je 20 punten
  • Voor elke complete rij die je op de sorteerstapels krijgt verdien je 50 punten. Je kunt dan dus maximaal 400 punten verdienen.

Het spel is afgelopen wanneer alle 8 de sorteerstapels gevuld zijn, of wanneer je geen mogelijkheden meer hebt en alle kaarten van de trekstapel in het spel liggen.