Speluitleg Treasure Isle

Treasure Isle is een videogame ontworpen door Zynga en gemaakt voor Facebook. In het spel zoeken spelers naar schatten op verschillende eilanden.

Het doel van het spel Treausre Isle is het vinden van verloren juwelen en schatten op verschillende eilanden waar de spelers tussen kunnen reizen.

Speluitleg Treasure Isle spelenDe speler kan zelf een Avatar maken waar hij mee wilt spelen. De avatars lijken veel op de series Avatars van het spel Farmville. De spelers krijgen een eiland, een ronde hut, een schatkist die ook ge-upgrade kan worden en een diamantenboom in 1 bepaalde kleur die elke dag geoogst kan worden. Speluitleg Treasure Isle spelSpelen kunnen hun eiland zelf inrichten door het kopen van items zoals meubelen, tropische hutten, planten, dieren en voorwerpen. De spelers komen steeds een level hoger door het verdienen van ervaringspunten. Je kunt er ook voor kiezen om je eiland uit te breiden door dingen uit de winkel te kopen.

Je kunt ook buren toevoegen die je verder kunnen helpen in het spel door elkaar cadeaus te geven, diamanten en fruit te ruilen en helpen dingen te bouwen. Wanneer je juwelen en diamanten vindt op andere eilanden wordt je beloont met munten, fruit en ervaringspunten.

Wanneer je op eilanden aan het graven bent naar schatten zal je energy niveau steeds omlaag gaan. Wanneer je grond omspit verlies je 5 energy punten, en wanneer je bijvoorbeeld een steen ruimt verlies je 10 energy punten. Je kunt je energy weer bijvullen door even te wachten of door fruit te eten, die bijvoorbeeld van vrienden hebt gekregen of hebt verdient tijdens het graven. Zo is een Ananas 25 energy punten waard, een kokosnoot 20, een mango 15, een banaan 10 en een kiwi 5. Je kunt ook je eigen fruit kweken. Dit kan van 1 uur tot 1 dag duren. Elke keer wanneer je weer een level hoger bent gekomen krijg je meer energypunten in je meter. Voor meer energypunten kun je ook een energy capsule innemen.

Om sommige eilanden te bezoeken is het vereist om een bepaald aantal buren te hebben. Zonder dat aantal kun je het eiland niet onderzoeken. Een optie om toch het eiland te kunnen bezoeken is te betalen met echt geld, zo wordt het eiland alsnog vrijgekocht.

Nog een voordeel van het hebben van buren is dat je ze elke dag kunt bezoeken en ook diamanten en juwelen van hun kunt verzamelen.