Speluitleg 4 op een rij

4 op een rij is een leuk spel dat met twee personen gespeeld kan worden. Het spel kan uiteraard ook in teams worden gespeeld.Speluitleg Vier op een rij spelen

Benodigdheden 4 op een rij

Het doel van 4 op een rij is dat je vier stenen van je eigen kleur op een rij krijgt. Deze rijen mogen diagonaal, verticaal en horizontaal zijn. Je krijgt de stenen op een rij door één voor één een zet te doen. Als je 4 op een rij hebt dan heb je gewonnen.

Het begin van 4 op een rij

Het bord van 4 op een rij heeft in totaal acht rijen en acht kolommen. Het spel begint met een leeg bord en als het spel eenmaal is begonnen wordt het steeds voller. Geel mag altijd beginnen. De gele speler mag dus als eerste een zet doen op de eerste lijn. De speler mag zelf kiezen in welke rij hij deze gaat plaatsen. De andere speler mag dan een rode steen in een rij plaatsen.

Spelverloop 4 op een rij

Bij 4 op een rij is een bepaalde tactiek noodzakelijk als je wilt winnen. Het beste kun je een aanval doen op twee dreigingen boven elkaar van drie stenen. In je beurt daarna kun je dan namelijk in de rij gooien waar je twee bedreigingen tegelijk hebt. De tegenstander zal ingaan op je eerste dreiging en dan kun je er een andere steen opgooien en zo heb je 4 op een rij. Als de ander een fout maakt, dan kun je hier van profiteren. Het zal niet zo vaak voorkomen, maar als iemand niet zo goed oplet, profiteer hier dan van! Als je 4 op een rij hebt win je het spel en dit spel wordt vaak meerdere keren herhaald om bijvoorbeeld the best of five te spelen. Kinderen vinden het ook een leuk spel en zullen volwassenen graag uitdagen voor een spelletje 4 op een rij.