Speluitleg Fish-Inn

Het doel van het Puzzel spel Fish-Inn is om de aquaria van de gele vissen over te nemen en je weg naar boven te spelen.

Speluitleg Fish-Inn Spelen

Fish-Inn Spel Uitleg

Het is de bedoeling om met je oranje vissen, de aquaria van de gele vissen over te nemen. Dit doe je door de dobbelstenen te gooien. Als alle gele vissen zijn weggespeeld komen daar jouw oranje vissen voor in de plaats. Je kiest een aquarium beweegt er met je muis over, en klikt op de oranje pijl die dan verschijnt.

Dan krijg je een kaart te zien waarop staat met hoeveel oranje vissen, je een aantal gele uitdaagt. Op deze kaart gooi je ook met de dobbelstenen.

 

De gele vissen zullen als eerste de dobbelstenen gooien, altijd met 2 dobbelstenen, tenzij er maar 1 gele vis in het aquarium zit, dan gooit deze met 1 dobbelsteen.

Daarna ga jij kiezen met hoeveel dobbelstenen jij gaat gooien. Wanneer jij meer dan 2 oranje vissen hebt kun je gooien met 2 of 3 dobbelstenen. Heb je 2 oranje vissen, dan kun je kiezen uit 1 of 2 dobbelstenen, en wanneer je maar 1 oranje vis hebt kun je maar met 1 dobbelsteen gooien.

 

Jouw worp en die van de gele vissen zullen dan met elkaar vergeleken worden, eerst word jouw hoogste dobbelsteen met die van de gele vissen vergeleken. Is het aantal ogen van jouw dobbelsteen hoger, dan speel je 1 gele vis weg. Is het aantal ogen van hoogste dobbelsteen van de gele vissen, gelijk aan, of hoger dan dat van jouw, dan verlies jij 1 oranje vis. Wanneer beide partijen met meer dan 1 dobbelsteen hebben gegooid, word bovenstaande herhaald.

 

Alle dobbelstenen worden met elkaar vergeleken. Wanneer jij met 1 dobbelsteen gooit, en de tegenstander met 2 of 3, worden alle dobbelstenen vergeleken met jouw dobbelsteen.

Het aantal dobbelstenen staat voor het aantal vissen, dat betekent dat je dus ook altijd dit aantal vissen kunt verliezen . Dit geldt voor beide partijen.

Speluitleg Fish-Inn Online Spelen

1: Visje tegenspeler

2: Worp tegenspeler

3: Joker dobbelstenen

4: Worp speler

5: Visje speler

6: Werp knoppen 

 

In bovenstaande spelsituatie hebben de gele vissen een 3 en een 1 geworpen (zie foto 1). De speler kiest om met drie dobbelstenen te werpen. De uitkomst van zijn worp is 5,5,1. De hoogste dobbelstenen worden eerst met elkaar vergeleken (zie plaatje 2). Omdat de 5 van de oranje vissen hoger is dan de 3 van de gele vissen, verliezen de gele vissen één visje. Omdat de tweede 5 van de oranje vissen ook hoger is dan de  1 van de gele vissen, verliest geel wederom één visje. In totaal heeft de geel na deze worp 2 visjes verloren.

 

Met het wegspelen van 1 gele vis verdien je 5 punten. Elk overwonnen aquarium, levert 25 punten op. En als je in eenrij alle aquaria hebt overgenomen verdien je hiervoor bonuspunten. 1e rij: 50 punten 2de rij: 100 punten 3de rij: 150 punten 4de rij: 250 punten

Als je het tot helemaal boven aan red, krijg je 5 punten voor elke overgebleven oranje vis.

Fish-Inn Spelen