Speluitleg Marble Magic

Het doel van het puzzel spel Marble Magic is om zoveel mogelijk knikkers weg te spelen door het vormen van zo groot mogelijke combinaties.

 
 

Speluitleg Marble Magic Spelen

 

In het speelveld liggen knikkers van verschillende kleuren in een cirkel. In het midden ligt een grote knikker. Maak een opening door met de shooter knikkers van een bepaalde kleur af te vuren op een of meerdere knikkers in het speelveld van dezelfde kleur om deze weg te spelen. De shooter is rondom het hele veld te bewegen.  De shooter bevat 2 knikkers. De eerste is de knikker waarmee je gaat schieten. De tweede de knikker die volgt, zodat je weet welke kleur knikker je steeds moet afvuren. Zo kun je je tactiek bepalen om zo groot mogelijke kleurvelden weg te spelen. Hoe groter het kleurveld, hoe meer punten je verdient.

Speluitleg Puzzel Spel Marble Magic Spelen

In het spel zitten bommen, deze kunnen zich ook in je shooter beginnen. Wanneer je een bom raakt, of afvuurt op knikkers zullen deze ontploffen. De punten tellen dan niet mee in je score. De knikkers die niet worden verwoest, maar verdwijnen door de bom, tellen wél mee. Elke knikker staat voor 1 punt.

 

Het spel is voorbij wanneer alle knikkers zijn weggespeeld of wanneer de rijen knikkers buiten de grens vallen . De zwarte zeshoek om het veld geeft de grens aan.

 

Puntentelling voor het wegspelen van kleurvelden:

 

kleurveld met 3 knikkers =10 punten

kleurveld met 4 knikkers =20 punten

kleurveld met 5 knikkers = 30 punten

kleurveld met 6 knikkers = 40 punten

kleurveld met 7 knikkers = 50 punten

kleurveld met 8 knikkers = 60 punten

kleurveld met 9 knikkers = 80 punten

kleurveld met 10 knikkers = 100 punten

kleurveld met 11 knikkers = 100 + 10 punten per knikker boven de 10

 

 marble magic spelen