Speluitleg Memory

Speluitleg denkspel memoryHet spel memory wordt gespeeld met twee tot maximaal vier spelers. Het spel duurt gemiddeld een kwartier tot vijfentwintig minuten. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Het behoort tot de categorie legspelen. Er zijn veel verschillende soorten memory, maar de regels zijn hetzelfde. De speeltijd is ook afhankelijk van de hoeveelheid kaartjes, die er op tafel liggen. Als je het jezelf moeilijk wilt maken en je kiest 50 paren, dan duurt het spel langer, want je moet dan van veel kaartjes proberen te onthouden op welke plek ze liggen. Speluitleg Memory spelenHet is dan ook een spel waarbij je geluk nodig hebt, maar je geheugen moet ook goed zijn om te onthouden wat er op alle kaartjes staat en waar ze liggen! 

 

Benodigdheden memory 

Het is bij memory de bedoeling dat je zoveel mogelijk paren van kaartje maakt door kaartjes met dezelfde afbeelding om te draaien. Er wordt vaak gekozen voor 24 kaartjes (12 paren van 2). Je kunt ook een ander even aantal kiezen, als je het moeilijker wilt maken kies je gewoon extra kaartjes. Ieder kaartje dient twee keer voor te komen. Spelen er kleine kinderen mee, dan begin je slechts met een klein aantal kaartjes, dat je steeds opvoert. Kinderen zijn hier vaak erg goed in, onderschat ze niet, maar voor hun zelfvertrouwen begin je rustig aan zodat ze meteen positief resultaat zien. 

 

Het begin van memory

Alle kaartjes worden voordat het spel memory gaat beginnen geschud. Deze kaartjes worden dan afgedekt op de tafel neergelegd. De jongste speler mag beginnen. 

 

Spelverloop van memory

Als de kaartjes afgedekt op tafel zijn neergelegd dan mag de eerste speler twee kaartjes omdraaien. Deze kaartjes laat hij dan even liggen zodat iedereen kan zien welke afbeelding er op de kaartjes staat. Als het dezelfde kaartjes zijn dan mag de speler kaartjes houden. De speler die twee dezelfde kaartjes om heeft gedraaid mag nog een keer. Zijn ze niet hetzelfde, dan worden de kaartjes weer afgedekt op tafel neergelegd (probeer de plaats van deze kaartjes te onthouden). De volgende speler is nu aan de beurt. Het spel memory is afgelopen wanneer alle kaartjes op zijn. Diegene met de meeste setjes heeft het spel memory gewonnen. Het spelen van memory gaat vanzelf, de regels zijn eenvoudig en jonge kinderen kunnen al meedoen. Maar let goed op tijdens het spel, want als je zelf niet aan de beurt bent moet je goed onthouden wat anderen omdraaien.