Speluitleg mens erger je niet

Heb je zin in een spelletje waarin jij en anderen zich kunnen ergeren? Dan is het spel mens erger je niet een goed gezelschapsspel.

Speluitleg Mens erger je niet spelen

Benodigdheden mens erger je niet

Het spel mens erger je niet kun je met twee tot zes mensen spelen. Je hebt een speelbord nodig, 16 tot 24 pionnen en een dobbelsteen. Als je alles klaar hebt gezet dan kan het spel beginnen!

Het begin van mens erger je niet

Alle spelers hebben allemaal vier pionnen van een eigen kleur. In de eerste ronde heb je alle pionnen nog bij je staan. De bedoeling is dat je met alle vier de pionnen een ronde maakt over het bord zodat je de pionnen daarna veilig kunt stellen in de eindcirkels die voor iedere speler in de eigen kleur staan aangegeven. Als de pion in de eindcirkel is dan kan deze niet meer van het bord worden gegooid en kan niet meer worden verplaatst. Als alle pionnen binnen zijn dan heb je het spel gewonnen.

Spelverloop mens erger je niet

Iedere speler heeft vier pionnen in een eigen kleur. Er zijn twee varianten mogelijk bij mens erger je niet. Er is een spel dat geschikt is voor maximaal vier spelers. De andere variant is mens erger je niet voor maximaal zes spelers. Het is de bedoeling dat de spelers om en om met de dobbelsteen gooien. De pion moet dan rechtsom verplaatst worden. Als een pion op een cirkel komt waar een andere pion staat, dan moet die er af worden gegooid. De afgegooide pion moet weer naar zijn eigen kleur terug en moet opnieuw in het spel worden ingebracht. De pion zal dus weer opnieuw moeten beginnen en de ronde opnieuw moeten lopen. Als je zes gooit met je dobbelsteen, dan mag je in plaats van een pion zes plaatsen vooruit zetten, een nieuwe pion op je bord zetten (indien je nog pionnen aan de zijkant hebt staan). Het spel mens erger je niet zal altijd spannend zijn, want tot het laatste moment kun je van het bord worden afgegooid en dan moet je pion weer helemaal opnieuw beginnen. Ontdek daarom nu zelf hoe spannend mens erger je niet is door het te spelen. Het spel heet niet voor niets mens erger je niet dus laat zien dat je tegen je verlies kunt! Ook al ben je er bijna, het kan aan het einde van de ronde bij iedere pion nog mis gaan dus zie de humor hiervan in!