Speluitleg Scrabble

Bij het spel Scrabble is het de bedoeling dat je woorden gaat leggen met de letters die je krijgt in het begin en daarna oppakt. Je probeert dan zoveel mogelijk punten Speluitleg Scrabble spelente scoren door een goed woord te leggen. Het is een letterspel en valt onder de bordspelen. Het spel kan gespeeld worden met twee tot en met vier spelers. De winnaar van het spel is diegene die de meeste punten heeft verzameld.

Benodigdheden Scrabble

Bij Scrabble zijn er verschillende variaties mogelijk. Er is namelijk ook een Scrabble variant voor kinderen. Bij Scrabble kun je individueel spelen of in een team. Het doel is dat je met de letters die een eigen puntenwaarde hebben woorden gaat maken.

Het begin van Scrabble

De letters hebben een eigen waarde, sommige letters zijn dus meer punten waard dan andere. De kunst is dat je die letters gaat gebruiken om woorden te leggen zodat je die punten binnen haalt. Je hebt een speelbord met in totaal 225 vakjes. Op deze vakjes kunnen letters worden geplaatst. Sommige vakjes hebben een waarde. De waarde kan gelden voor een letter of voor het hele woord, bijvoorbeeld twee of drie keer de waarde vermenigvuldigen. In Nederland wordt Scrabble gespeeld met 100 letters.

Spelverloop Scrabble

Iedere speler neemt bij Scrabble blind zeven letters. Na iedere beurt mag je de letters weer tot zeven aanvullen. De woorden die je gaat leggen mogen horizontaal of diagonaal worden geplaatst. Als je letters aan kunt leggen die daardoor meerdere woorden vormen dan mag dat ook. Als je in een keer alle zeven letters op het speelbord kunt plaatsen dan krijg je vijftig punten extra. Het spel is klaar wanneer een speler geen letters meer heeft en geen nieuwe meer kan pakken. Dan wordt de waarde van de overgebleven letters van de andere spelers bij het totaal van de winnaar opgesteld en van het totaal van de verliezers afgetrokken. Diegene met de meeste punten is de winnaar van het spel. Scrabble is een spel dat in veel talen gespeeld kan worden. De letterwaarde is per taal anders. Het spel Scrabble kan ook online worden gespeeld.