Speluitleg Slangen en Ladders

Het spel slangen en ladders wordt ook wel het ladderspel genoemd. Het leuke aan het spel is dat je dit overal kunt spelen. Je kunt het spel namelijk meenemen in de bus, de trein of in de auto. Het is een erg spannend spel en keer op keer is het tot de laatste seconde spannend wie dat er gaat winnen. Je moet zo snel mogelijk proberen de finish te bereiken (dit is vakje 49). Speluitleg Slangen en Ladders spelenAls je bij een ladder bent mag je omhoog. Als je dan op een slang stapt dan glijd je weer naar beneden. 

 

Benodigdheden slangen en ladders 

Voor het spel slangen en ladders heb je een speelbord nodig, als je op reis gaat kun je reisvariant kiezen en dan krijg je ook een travel case geleverd. Er is een magnetische variant en dan krijg je vier magnetische pionnen en bij de gewone variant krijg je gewoon vier pionnen. Je krijgt twee dobbelstenen en de spelregels worden ook meegeleverd.

 

Het begin van slangen en ladders

Als je slangen en ladders wil beginnen dan moet je allemaal een gekleurde pion kiezen en die plaats je allemaal in het vakje met de één er op. Je kunt zelf beslissen wie je laat beginnen, bijvoorbeeld de jongste speler. Je kan ook zeggen dat er iedere ronde iedere keer iemand anders mag beginnen. Of je gooit met de dobbelstenen en diegene met het hoogste aantal mag beginnen. 

 

Spelverloop van slangen en ladders

Je gaat met de dobbelstenen gooien en het aantal ogen van de worp tel je bij elkaar op en dat aantal stap je vooruit. Kom je dan op een vakje met daar op een afbeelding van de onderste tree van de ladder, dan mag je naar boven klimmen tot aan het einde van de ladder. Als je op de slangen komt dan moet je naar beneden glijden tot aan het vakje waar je bij de punt van de staart van de slang uit komt. Het kan zijn dat een vakje bezet is, dan ga je een vakje verder staan. Je komt dus nooit samen op een vakje te staan maar je mag er altijd een plaats overheen. Je hebt gewonnen als je als speler op het vakje 49 komt te staan. Als je daar als eerste bent dan heb je het spel gewonnen. Maar let op, het spel blijft erg spannend want je kunt ineens weer naar beneden moeten als je op de slang terecht komt of je mag ineens naar boven als je op de ladder komt. Misschien sta je in het begin heel erg achter en gaat het daarna steeds beter en kom je alleen maar op de ladders. Dat is een goed teken want dan ben je sneller  boven en kom je dus steeds meer bij de 49 in de buurt! Kun je de spanning niet meer aan? Kies dan nu voor het spel slangen en ladders en geniet van dit spannende spel!