Speluitleg Sphinx

Speluitleg Sphinx spelenHet spel Sphinx kan gespeeld worden met twee tot vier spelers. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en het duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Kinderen kennen de grote Sphinx vaak als het symbool van Egypte. Het is een groot beeld met het lijf van een leeuw, het heeft de kop van een farao. Al duizenden jaren waakt de Sphinx over de piramiden. Je hebt het spel gewonnen als je bij de schatkamer de juiste kleurcode hebt gekraakt! Zou dit je lukken? Speel het spel tactisch en met een beetje geluk heb je in korte tijd snel de code gekraakt. Speluitleg Sphinx spelenAls je de code weet mag je deze namelijk proberen bij de schatkamer. Spannend! 

 

Benodigdheden Sphinx

Bij het spel Sphinx heb je een speelbord nodig en drie dobbelstenen. Iedere speler heeft een eigen archeoloog om tijdens het spel mee te lopen. Je hebt verschillende kaarten in het spel (zie spelverloop Sphinx voor uitleg). Gedurende het spel kun je elkaar op verschillende manieren dwarszitten. Het is belangrijk dat je dit ook gaat doen zodat je het de ander moeilijker gaat maken en jezelf gemakkelijker! 

 

Het begin van Sphinx

Bij het spel Sphinx zijn de spelers dappere archeologen die in een piramide op zoek gaan naar de schat van de farao. Er gebeuren veel onverwachte dingen in het spel, er zijn namelijk geheime doorgangen en mummies kunnen je tijdens het spel erg nuttige tips geven. Daarnaast zijn er ook waakzame Sphinxen. Voordat je bij de ingang van de schatkamer bent zie je drie Sphinxen staan. Aan de onderkant zie je een kleur. Als je de schatkamer in wilt dan moet je een goede kleurcode geven. De mummies kunnen jou tijdens het spel helpen om de code te kraken. 

 

Spelverloop van Sphinx

Als je aan de beurt bent dan begin je te gooien met drie dobbelstenen. Met de archeoloog ga je door de gangen lopen. Je gaat op zoek naar verschillende Sphinxkaarten, deze zijn in de piramide verstopt. Loop je over een vakje? Dan mag je een kaartje pakken. Let wel goed op, als je de kaart al hebt dan moet je hem inleveren. Loop je toevallig langs een andere speler? Dan mag je ook van die persoon de Sphinx kaart afpakken die je nog niet had. Je wandelt weer verder in de piramide en dan kun je op een vakje komen met de mummiehand. Je mag dan de onderkant van een van de zes Sphinxen bekijken. Je kunt op die manier de kleurcode aan het einde kraken. Eindig je in een loopbeweging bij de magische draaideur? Dan activeer je de deur en dan sta je aan de andere kant van de muur, ineens! Op de dobbelstenen zie je ook een slangensymbool staan, als je dit gooit dan moet je een Sphinx die de schatkamer bewaakt omwisselen met een Sphinx die aan de zijkant van de piramide bij een tempelkamer staat. Denk je na een paar beurten de kleurencode te weten? Heb je ook de juiste Sphinx kaarten in je bezit? Dan kun je naar de schatkamer in het centrum van de piramide. Probeer dan de code te kraken en heb je hem goed? Dan heb je het spel gewonnen!