Speluitleg Twister

Benodigdheden Twister

Speluitleg Twister spelenBij het spel Twister heb je niet zoveel nodig. Je hebt namelijk alleen een draaiwijzer en een speelmat nodig. Het doel van het spel is dat je als laatste over blijft. De winnende speler blijft op de mat en neemt het op tegen een nieuw rivaal totdat de spelers allemaal hebben gespeeld. De laatste speler die op de mat staat heeft gewonnen. Het kan ook in een team worden gespeeld. Kinderen vanaf zes jaar kunnen meespelen en je speelt in totaal met twee spelers tegelijk. Het spel duurt ongeveer een half uur.

Het begin van Twister

Als je Twister wil spelen, dan is het belangrijk dat je de draaiwijzers goed zet. De mat spreid je met de goede kant omhoog, je moet hierbij wel letten dat je op een vlakke ondergrond speelt. De spelers trekken de schoenen uit en zetten deze aan de zijkant neer. Als je het buiten gaat spelen dan kun je de hoeken van de mat verzwaren met bijvoorbeeld de schoenen, als ze maar niet in de weg staan op de kleuren!

 

Spelverloop van Twister

De scheidsrechter kan het spel beginnen en zal de draaiwijzer draaien. Je roept dan de kleur en dan geef je aan welke hand of voet er verplaatst moet worden, Speluitleg Twisterbijvoorbeeld je linkerhand op rood. Alle spelers moeten de opdracht dan zo snel mogelijk uitvoeren. Je mag niet meer dan een hand of voet op een cirkel hebben staan. Diegene die het eerste op de cirkel staat heeft hem bezet en de ander moet het dan bij een andere cirkel proberen. De scheidsrechter beslist wie er als eerste was wanneer er discussie over optreedt. Heb je je eenmaal verplaatst, dan mag je niet meer bewegen. Alleen als de scheidsrechter toestemming geeft om een arm of been te bewegen. Het kan zijn dat alle zes de cirkels van een kleur bezet zijn, dan gaat de scheidsrechter opnieuw draaien. Als er een kleurencombinatie wordt genoemd met een hand of voet die al staat, dan moet je de hand of voet naar een andere cirkel van dezelfde kleur verplaatsen. Als deze alle zes weer bezet zijn dan draai je opnieuw. Het kan zijn dat je je evenwicht verliest, of je raakt de mat met een knie of een elleboog, dan heb je verloren. Het kan ook zijn dat je helemaal van de mat af rolt omdat er hele rare houdingen aangenomen moeten worden. De speler die als laatste kan blijven staan is de winnaar van Twister. Je mag elkaar vanuit de zijkant tips geven, je kunt elkaar op die manier ook goed aanmoedigen!