Speluitleg Zeeslag

Speluitleg Zeeslag spelenBen je al bekend met het spelletje Zeeslag? Vroeger werd het spel op papier gespeeld. Maar MB heeft later een spel gemaakt met als titel Zeeslag en nu kan het als bordspel worden gespeeld en ook online. Speluitleg Zeeslag bord

Hoe speel je Zeeslag?

Het spel Zeeslag bestaat uit een bord met een veld van tien bij tien hokjes. Aan de ene kant staan nummers met getallen en aan de andere kant is een as aanwezig met letters. Een hokje kun je benoemen door een letter en een cijfer aan te geven, A1, B6, D8 en bijvoorbeeld E10. Iedere spelers heeft vijf schepen, deze zet je op het speelbord neer. De schepen beslaan twee tot vijf hokjes. Deze mogen horizontaal en verticaal op het speelbord worden geplaatst, diagonaal mag niet. De schepen mogen ook niet op elkaar staan. Dus als je twee schepen hebt, eentje van twee en eentje van drie hokjes, dan mag je deze niet neerzetten als A1, A2 en het andere schip als A2, A3 en A4. Wat je wel kunt doen is ze neerzetten als A1 en A2 en de volgende als A3, A4 en A5. Je maakt het de ander dan moeilijker omdat men denkt dat je de schepen vaak ver uit elkaar hebt gezet.

De schepen bij Zeeslag

In totaal zijn er vijf schepen. Het vliegdekschip heeft vijf hokjes, het slagschip heeft vier hokjes en de onderzeeër heeft drie hokjes. Dan is er nog de torpedobootjager, deze neemt drie hokjes in beslag en de patrouilleboot neemt twee hokjes in beslag.

Hoe gaat het spel Zeeslag verder?

Als je de schepen hebt geplaatst dan mogen de spelers om de beurt een hokje op het veld van de tegenstander noemen. Als hier een schip staat dan zeg je bezet en zo niet zeg je leeg. Het is de bedoeling dat je de ligging van alle schepen hebt geraden en dan heb je het spel Zeeslag gewonnen.

Spelregels van Zeeslag

Je kunt ook afspreken dat de ander moet zeggen wanneer je het hele schip hebt geraden. Je kunt ook in plaats van bezet en leeg afspreken, BOEM als het raakt is en BLUB als er mis is geraden. Maar het is spannender wanneer je niet aangeeft wanneer de hele boot is geraden, de ander kan er namelijk door hokjes te noemen zelf achter komen of dat hij de complete boot heeft geraden.