7 verborgen Playstation 4 functies

Zelfs als je jouw Playstation 4 vanaf de eerste dag dat deze beschikbaar was hebt, is de kans zeer groot dat je nog steeds niet weet wat deze spelconsole jou allemaal te bieden heeft. Met veel puzzelwerk en geduld hebben wij een aantal van deze verborgen functies nader bekeken zodat wij jou hierdoor enkele tips en tricks kunnen vertellen.

Geef jouw games een ‘boost’

Als je in het bezit bent van een Playstation 4 Pro, heb je de mogelijkheid om de ‘Boost-modus’ in te schakelen. Hiermee verhoog je de prestaties van oudere games zoals kortere laadtijden, hoger framerate, snellere kloksnelheid zodat je meer ‘natuurlijk’ kunt gamen. Om deze functie in te schakelen zet je een vinkje achter ‘Boost-modus’ in het systeemmenu.

Je kan de verlichting van de controller dimmen

Hoewel je de lichtbalk op je Playstation 4-controller niet kunt uitschakelen, heb je wel de mogelijkheid om deze te dimmen. Een nadeel hiervan is dat je moeilijker kunt vaststellen welke speler bij welke controller hoort. Ga naar instellingen> Apparaten> Controllers en kies hier de gewenste instelling.

Wissel van app door een simpele dubbelklik

Je kan snel een eenvoudig tussen de twee meest recente apps wisselen door een dubbelklik op de PlayStation-knop. Een voorwaarde is wel dat de betreffende app deze functie moet ondersteunen.

Pas de meldingen van de Playstation aan

Niets is meer irritant dan het verschijnen van pop-ups als je midden in een spel zit. Gelukkig kan je jouw Playstation 4 het zwijgen opleggen waardoor je geen last meer hebt van die pop-ups. Onder het instellingenmenu kan je een tabblad Melding vinden. Hier kan je de meldingen aanpassen, uitzetten of kan je opdracht geven om te melden als bepaalde vrienden zich aanmelden.

Maak gebruik van een ‘laag’ profiel

Als je veel online games speelt, zal je merken dat andere gebruikers je soms storende berichten kunnen sturen. Als je in het berichtenscherm staat, kan je via de opties bij de ‘Privacy instellingen’ van jouw Playstation 4 komen. Hier kan je aanpassen wat vrienden en andere gebruikers te zien krijgen. Zo kan je jouw recente activiteiten en gameprestaties verbergen.

Aanpassen controller knoppen

Een van de nieuwste functies die de Playstation 4 te bieden heeft is werkelijk geweldig. Je kan namelijk de besturing van jouw controller helemaal afstemmen op jouw wensen. Ga naar Instellingen> Toegankelijkheid> Toewijzingen van knoppen en bepaal zelf welke functionaliteit onder welke knop komt te staan.

Automatisch inloggen op de PS4

Als je met meerdere accounts op de Playstation 4 speelt, heb je de mogelijkheid om het account dat je het meest gebruikt automatisch te laten inloggen. Ga hiervoor naar Instellingen> Gebruikers> Logininstellingen en zet het vink in het juiste vakje aan. En heb je toevallig een PlayStation Camera? Dan kan je ook automatisch laten inloggen via gezichtsherkenning.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.