Aldi stort zich op de online verkoop van games

Na het online streamen van muziek en de verkoop van e-books wil de supermarktgigant Aldi zich nu gaan richten op de verkoop van online games. Vanaf vandaag (22 augustus) kan men online bij ALDIlife.com terecht voor de aanschaf van games voor de PC, Mac, Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox One. Aldi heeft bewust voor deze speciale dag gekozen voor het openen van haar online gamesshop omdat vandaag in Keulen Europa’s grootste gaming tentoonstelling haar deuren opent.

De ALDI life webshop:

De ALDI life webshop heeft een aantal bijzondere kenmerken. Zo fungeert de webshop ‘slechts’ als tussenpersoon en heeft het geen voorraad. Direct na aanschaf van een game bij ALDI life ontvangt de klant een registratiecode waarmee men op het platform het spel kan downloaden. De webshop bevat een zeer ruim assortiment van meer dan 100 ontwikkelaars en studio’s waardoor Aldilife direct één van de grootste webwinkels in dit vakgebied is. Naast de spellen voor de PC en de Mac, kan men ook spellen voor de Nintendo Switch, Playstation 4 en de Xbox One bestellen. In eerste instantie richt de webwinkel van de Aldi zich eerst op de Duitstalige markt. Later zal men zich ook op de andere Europese markten richten.

ALDI life Videospellen:

Tot nu toe onthield de Aldi zich van de verkoop van videospellen waardoor de stap in de online gamesmarkt als een verrassing komt. De markt voor de zogenaamde ‘key-verkopers’, het aanbieden van codes voor het downloaden van games, is zeer concurrerend. Zo hebben veel fabrikanten van games en gameconsoles hun eigen (web)winkels. Echter heeft de webwinkel van ALDI life de mogelijkheid om zich te onderscheiden door de verkoop van ‘cross-platform´ videospellen. De Aldi benadrukt dat de gaming markt niet langer een niche is waardoor men met deze webshop een enorm breed publiek kan bedienen. Hierbij zullen de spellen tegen scherpe prijzen aangeboden worden en zal men, samen met de ontwikkelaars, regelmatig exclusieve aanbiedingen lanceren.

Naamsbekendheid:

Ondanks het feit dat de Aldi alleen bij hoge uitzondering videospellen via haar winkels aan de man bracht, heeft het bedrijf wel een enorme naamsbekendheid. Door het gebruik van de naam en de reputatie van de Aldi hoopt het bedrijf een nieuwe impuls te geven aan haar online activiteiten. Natuurlijk is de Aldi geen pionier op dit vakgebied, maar maakt het handig gebruik van de mogelijkheden om een breed publiek te benaderen. Al eerder maakte het bedrijf gebruik van deze strategie door de verkoop van Medion computers en het aanbieden van smartphones van Medion en Wolfgang.

De thuismarkt:

Allereerst zal de Aldi zich uitsluitend op de thuismarkt richten. Uit recente studies blijkt namelijk dat ruim 30 miljoen Duitsers regelmatig een videospel spelen. Vooral de leeftijdsgroep van 30 tot 49 jaar, waarvan bijna 60 procent regelmatig een videospel speelt, is zeer interessant als doelgroep. Zij hebben interesse voor de online aanschaf van een videospel en zij hebben ook het budget voor deze aanschaf. In deze doelgroep ziet de Aldi dan ook grote mogelijkheden. En laat nu precies een groot gedeelte van deze doelgroep ook een account hebben bij ALDI life voor de aanschaf van muziek en e-books. De online verkoop van videospellen bij ALDI life laat dan ook alle puzzelstukjes in één keer op hun plaats vallen.

Na het online streamen van muziek en de verkoop van e-books wil de supermarktgigant Aldi zich nu gaan richten op de verkoop van online games. Vanaf vandaag (22 augustus) kan men online bij ALDIlife.com terecht voor de aanschaf van games voor de PC, Mac, Nintendo Switch, Playstation 4 en Xbox One. Aldi heeft bewust voor deze speciale dag gekozen voor het openen van haar online gamesshop omdat vandaag in Keulen Europa's grootste gaming tentoonstelling haar deuren opent. De ALDI life webshop: De ALDI life webshop heeft een aantal bijzondere kenmerken. Zo fungeert de webshop 'slechts' als tussenpersoon en heeft het geen voorraad.…
Geef hier je mening over dit bericht:

Blog feitjes:

Het is niet ongewoon dat supermarkten meer dan alleen voedsel en drink gerelateerde producten verkopen, supermarken zoals de Carrefour verkopen van alles. - 87%
Op deze manier zorgt de winkel wel dat het wat bekender raakt, omdat het meer een soort stunt is. - 76%
Nu is het nog maar de vraag wat de supermarkten nog meer gaan verkopen. - 82%

82%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.39 ( 5 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 6190.