Atari verkoopt meer dan 5.000 VCS consoles in de eerste zes uur

In de eerste zes uur dat de Atari VCS Game Console in de pre-order beschikbaar werd, heeft het bedrijf meer dan 5.000 bestellingen mogen noteren. De VCS Game Console, die eerder bekend stond als de Atari Box, lijkt zich te mogen verheugen op grote publieke belangstelling.

Moderne hardware

De Atari VCS is een nieuwe generatie retro-geïnspireerde consoles die volgens planning in juli 2019 beschikbaar zal komen in de markt. Atari positioneert het apparaat als een modern amusement platform, voorzien van multimedia en streamingmogelijkheden, dat gebruikers toegang geeft tot een assortiment retro en nieuwe videogames. De motor van de Atari VCS is een AMD-processor die ondersteuning biedt voor 4K-resoluties, HDR en 60FPS-content. Verder is de Atari VCS uitgerust met een ingebouwde HDD (Uitbreidbare opslagopties), dual-band Wi-Fi, Bluetooth 5.0 en USB 3.0-ondersteuning. De game console draait op een Linux gebaseerd besturingssysteem en zal ook een exemplaar van Atari Vault bevatten met meer dan 100 klassieke spellen. Bij de aanschaf van de console kan men direct beschikken over klassieke favorieten zoals Asteroids, Centipede, Breakout, Missile Command, Gravitar en Yars ‘Revenge. Nieuwe en modernere titels zullen naar verluidt op een later tijdstip worden aangekondigd.

Het is bijna een jaar geleden dat de VCS-console voor het eerst in de media door Atari werd gepresenteerd. Met de lancering van de Atari VCS-console hoopt het bedrijf het klassieke en ooit zo populaire gamemerk te revitaliseren. In tegenstelling tot de Nintendo Switch heeft deze nostalgische heruitgave van Atari menig games positief verrast. Ondanks het nostalgische uiterlijk is de VCS-console met indrukwekkende hardware uitgerust. Dat Atari de laatste tijd hard aan de weg timmert blijkt wel uit de verschillende nieuwsberichten waarmee het bedrijf in de belangstelling stond. Zo maakte het bedrijf enige tijd geleden bekend dat zij hun eigen cryptocurrency gaan lanceren. In combinatie met de nieuwe game console kan dit best wel een zeer interessant concept worden.

Beperkte voorraad?

Op dit moment zijn er beperkte aantallen van bepaalde modellen beschikbaar zoals de Onyx Early Bird Edition. Om deze reden maakte Atari dan ook haast met de aankondiging dat zij in de eerste 6 uur van de pre-order al meer dan 5.000 consoles aan de man had gebracht. De pre-order actie van Atari loopt nog tot 4 juni en er zijn gelukkig nog duizenden exemplaren beschikbaar. Wat de VCS-console zelf betreft zijn de opties behoorlijk aan de dure kant. De Atari VCS™ Collector’s Edition, het model met houten panelen en de classic joystick gaat voor bijna € 300,- over de toonbank. De goedkoopste optie is het Onyx-model zonder controllers die voor een kleine € 200,- jouw eigendom kan worden. Natuurlijk is de classic joystick voor € 29,95 los verkrijgbaar. De moderne VCS-controller zal ongeveer € 49,95 gaan kosten. Wil je in het bezit komen van zowel de classic joystick als de moderne VCS-controller, dan moet je rekening houden met investering van ongeveer € 59,95. Op de site indiegogo.com kun je alle mogelijke combinaties raadplegen.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.