Speluitleg Bubble Witch Saga 2 – Spelregels Bubble Witch Saga 2

Speluitleg Bubble Witch Saga 2

Bubble Witch Saga 2 is een van de nieuwste spelletjes van King.com en is net als zijn voorganger, Bubble Witch Saga, een bubble shooter spel.

Speel hier je favoriete games

 • Classic Pac
  Classic Pac
 • Wallpaper Connect
  Wallpaper Connect
 • Treasures of Atlantis
  Treasures of Atlantis
 • Triple Mahjong
  Triple Mahjong
 • Klondike Solitaire
  Klondike Solitaire
 • Disc Pool 2 Player
  Disc Pool 2 Player
 • Stronghold Solitaire
  Stronghold Solitaire
 • China Tower Mahjong
  China Tower Mahjong
 • Letter Mix
  Letter Mix
 • Shanghai Dynasty
  Shanghai Dynasty
 • Glow Jongg
  Glow Jongg
 • Jungle Collapse
  Jungle Collapse
 • Lost in Time
  Lost in Time
 • Valentine
  Valentine
 • Close Jungle Solitaire
  Close Jungle Solitaire

Bekijk meer spellen

Spelverloop

De bedoeling van het spel is om steeds een level verder te komen door in elk level de opdrachten te voldoen. Opdrachten zijn bijvoorbeeld het speelveld leeg te maken, spookjes/diertjes te bevrijden door de bubbels om ze heen weg te spelen, of met een bepaald aantal schoten een x aantal bubbels weg te spelen. Bubbels speel je weg door combinaties te maken van 3 of meer bubbels van dezelfde kleur.  Je begint het spel met 5 levens.

Wanneer je in een level de opdrachten niet haalt verlies je een leven en zul je het level opnieuw moeten spelen en de opdrachten moeten vervullen om een volgend level te bereiken. Levens worden om de zoveel tijd automatisch met 1 leven per keer aangevuld tot een maximum van 5. Wanneer je het spel via Facebook speelt kun je ook je vrienden om levens vragen.
Het speelveld van Bubble Witch Saga 2 bestaat uit verschillende rijen bubbels. De opbouw van het speelveld is in elk level weer anders.

Met je shooter ga je bubbels op de bubbels in het speelveld afvuren, om zo combinaties te vormen van 3 of meer bubbels van dezelfde kleur en deze weg te spelen.

Je vuurt de bubbels af door met je muis te richten op de bubbels die je wilt raken. Wanneer je de shooter zo gericht hebt klik je om de bubbel daadwerkelijk af te vuren. Soms moet je een bubbel via de muur schieten om zo hogere rijen bubbels te bereiken. Door de hulplijn tijdens het spel kun je zien waar je bubbel terecht komt voordat je deze afvuurt. Wanneer je je bubbel hebt afgevuurd en je vormt hierdoor een combinatie van 3 of meer verdien je hier punten voor.

Het aantal punten per bubbel is afhankelijk van hoe groot de combinatie bubbels is, en hoe vaak achter elkaar je een combinatie vormt of gevormd hebt. Na het vormen van de combinatie zullen deze bubbels naar beneden vallen, en in een van de 5 toverketels belanden. Deze toverketels leveren allemaal een ander aantal (bonus)punten op. Van links naar rechts zijn de waardes van de 5 toverketels 100, 500, 1000, 500, 100.

Spinnetjes en Hot Pot Bonus

Wanneer je een combinatie maakt zal er een spinnetje naar beneden komen. Dit spinnetje blijft hangen en kan zorgen voor flink wat extra punten zolang je achter elkaar combinaties blijft vormen. Wanneer de bubbels weerkaatsen op deze spinnetjes zul je hiervoor extra punten scoren. Hoe meer combinaties je achter elkaar vormt, hoe meer spinnetjes er naar beneden komen, hoe meer bonuspunten je dus kunt verdienen! Let wel op, want wanneer je geen combinatie meer kan maken zal er telkens 1 spinnetje verdwijnen.

Wanneer je 5 of meer combinaties achter elkaar vormt zal tevens de Hot Pot bonus starten. Deze bonus zal ervoor zorgen dat alle punten die je scoort nóg eens verdubbeld worden. Ping ping, kassa! De Hot Pot bonus zal geldig blijven zolang jij achter elkaar combinaties blijft vormen. Wanneer je geen combinatie meer kunt vormen is de bonus afgelopen.

Bubble Shooter

Wanneer je een je een level moet spelen waarbij je maar een bepaald aantal bubbels te schieten hebt, word het aantal bubbels aangegeven bij de shooter. Er zijn in de shooter altijd 2 bubbels zichtbaar.  Wanneer je wilt wisselen van bubbel klik je op een van de 2 bubbels in de shooter. Dit kan handig zijn wanneer je van kleur wilt wisselen omdat je met de ene kleur geen bubbels kan bereiken van dezelfde kleur, en met de andere kleur wél direct een combinatie kunt vormen.

''Trouble Bubbles'' en Boosters

Hoe verder je komt in het spel hoe moeilijker de levels worden, later in het spel komen er bijvoorbeeld bubbels voor waarvan de kleur niet direct zichtbaar is. Dit zijn de zogenaamde ”cloudy” bubbels. Je onthult de kleur van deze bubbels met een directe hit. Om het je lastig te maken zijn er ook nog de ”blackhole” bubbels, deze trouble bubble kan tot 3 bubbels ”opeten” waarna hij zal verdwijnen.
Deze bubbel is goed voor strategische zetten. Dan zijn er ook nog de ”zwarte” bubbels die niet weg te spelen zijn, maar welke je wel extra punten kunnen opleveren wanneer ze naar beneden vallen. Om sommige levels wat makkelijker te maken, heeft Bubble Witch Saga 2, net als de meeste King.com spelletjes ook Boosters. Deze Boosters zijn niet meteen te gebruiken. Boosters speel je vrij door vordering te boeken in het spel.

  Hoe meer levels je uitspeelt hoe meer Boosters je vrij speelt. De Boosters zijn:

 • De Regenboog bubbel : Deze booster is in te zetten als een soort joker. Deze bubbel kan voor alle kleuren bubbels worden ingezet.
 • De Vuur bubbel: Deze booster kun je gebruiken om een weg naar boven vrij te maken. Deze bubbel zal alle bubbels die in de weg zitten, weg branden! LET OP: De vuur bubbel kan niet weerkaatsen tegen de muur. Verspil ze dus niet door dit te proberen! Deze Booster is vooral heel handig in levels waarbij het opdracht is om alle bubbels van de bovenste rij weg te spelen.

Puntenscore

Wanneer je het spel speelt via Facebook kun je zien wie van je vrienden dit spel ook speelt, en wat hun scores bij elk level zijn. Met het totale puntenaantal per level verdien je sterren wanneer je een level uitspeelt. Dit kunnen 1,2 of 3 sterren zijn. Hoe meer punten je haalt, hoe meer sterren je verdient!

Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Bubble witch saga 2

Van de Bubble With Saga reeks zijn er momenteel 3 delen. - 75%
Dit is een van de vele spelletjes van King - 60%
Bubble Wich Saga en andere Saga spelletjes zijn ook te spelen op de website van King - 85%

73%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 3.94 ( 8 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7835.