Speluitleg en -regels van Bubble Witch Saga

Bubble Witch Saga

Het spel Bubble Witch Saga is een bubble shooting spel van King , dat vooral gespeeld word via facebook. Het doel van het spel is om bubbels uit het speelveld weg te schieten en zoveel mogelijk punten en sterren te verdienen. Het spel heeft behoorlijk veel levels en het is de bedoeling om steeds een level verder te komen.

Speel hier je Favorite Game

Bubble Witch Saga

Je speelt een level uit door de doelen te halen die bij het level worden aangegeven, binnen een bepaald aantal schoten. Op de heksenketel staat steeds aangegeven hoeveel bubbels je nog kunt schieten. Een paar voorbeelden van doelen zijn om bijvoorbeeld 9 bubbels van de bovenste rij weg te spelen of om een bepaalde puntenscore te behalen.

Je begint het spel Bubble Witch Saga met 5 levens. Wanneer je een level niet haalt zal er een leven verloren gaan. Als je door al je levens heen bent, kun je je vrienden via facebook om levens vragen. Het is ook mogelijk om levens te kopen. Bovendien worden de levens om de zoveel tijd automatisch met 1 leven aangevuld. Je kunt echter maximaal 5 levens hebben.

Spelverloop

Het speelveld bij Bubble Witch Saga bestaat uit rijen bubbels in verschillende kleuren. In de bubbels zitten verschillende ingredienten. De opbouw van het speelveld en de hoeveelheid rijen bubbels is in elk level anders. Bubbels worden weggespeeld door een combinatie van 3 of meer bubbels van dezelfde kleur te vormen. Met je shooter schiet je een bubbel af op de bubbels in het speelveld. Je ziet steeds 2 kleuren bubbels waarmee je kunt schieten.

Als je wilt wisselen van kleur druk je op de spatie. Schieten doe je door met de muis te richten op de plek waar je de bubbel naartoe wilt schieten en vervolgens te klikken. Wanneer je na het schieten van de bubbel een groep hebt gevormd van 3 of meer bubbels van dezelfde kleur zullen deze knappen of naar beneden vallen, en in de toverketels belanden.

Wanneer de bubbels in de toverketels belanden zijn ze punten waard.
Elke toverketel is een bepaald aantal punten waard. Wanneer een van de bubbels dus in een ketel beland is deze de hoeveelheid punten waard die op de ketel staat aangegeven. Wanneer je een succesvolle combinatie maakt, zal er ook een spinnetje naar beneden komen en boven de ketels gaan hangen.

Moeilijkheidsgraad
Speelbaarheid
Funfactor

Deze spinnetjes zorgen ervoor dat wanneer de bubbels naar beneden vallen,ze op de spinnetjes weerkaatsen. De bubbels worden dan nog meer punten waard. Hoe meer spinnetjes er dus hangen, hoe vaker de bubbels weerkaatsen, hoe meer punten! Wanneer je echter een bubbel in het speelveld schiet waarmee geen combinatie gevormd word, zullen er 2 spinnetjes terug naar boven kruipen.

Wanneer je het doel van een level gehaald hebt, zullen de resterende bubbels in het speelveld ook naar beneden vallen, en in de toverketels belanden wat jou vervolgens punten oplevert.

Hoe hoger je puntenscore tijdens een level hoe meer sterren je hiervoor zult verdienen. Er zijn bij een level 1,2 of 3 sterren te verdienen, afhankelijk van je score. Links bovenin het scherm zie je wat je puntenscore is. Boven in het midden van het scherm zie je een balkje wat aangeeft hoeveel sterren je verdient voor je score.Hoe verder je komt in het spel hoe moeilijker de levels worden. Later in het spel krijg je bijvoorbeeld te maken met gekristalliseerde bubbels die niet zomaar weg te spelen zijn. Bij deze bubbels moet je eerst combinaties vormen met de omliggende bubbels, om zo de kristallen te breken.

Wanneer de kristallen gebroken zijn kan de bubbel gewoon weggespeeld worden. Of je krijgt te maken met besmettelijke bubbels die niet weg te spelen zijn en zich erg snel uitbreiden. Ook kunnen er zwarte bubbels in de levels voorkomen. Om deze bubbels moet je heen spelen.

Extra's

Tijdens het spel zijn er 4 verschillende boosters vrij te spelen. Wanneer je ze vrij hebt gespeeld kun je ze nog niet meteen gebruiken. Om deze boosters daadwerkelijk te kunnen gebruiken moet je ze kopen met in-game munten. Deze munten verdien je tijdens het spel. Je kunt ook in-game munten kopen. De boosters zijn :

  • 3 Gouden spinnen Toverdrankje. Wanneer je 20 sterren hebt verzameld speel je deze booster vrij. Je kunt deze booster dan kopen voor 1000 munten. Hij geeft je 3 gouden spinnetjes, wanneer je deze booster koopt is hij actief tijdens 3 levens.
  • 7 Extra bubbels Toverdrankje. Wanneer je 50 sterren hebt verzameld speel je deze booster vrij. Je kunt deze booster dan kopen voor 2000 munten. Hij geeft je 7 extra bubbels om mee te schieten, wanneer je deze booster koopt is hij actief tijdens 3 levens.
  • 3 Extra gaten Toverdrankje. Wanneer je 70 sterren hebt verzameld speel je deze booster vrij. Je kunt deze booster dan kopen voor 1500 munten. Hij zorgt voor 3 extra gaten in de bovenste rij bubbels. Deze gaten blijven altijd vrij tenzij jij op die plaats een bubbel schiet. Wanneer je deze booster koopt is hij actief tijdens 3 levens.
  • Rainbow bubbel Toverdrank. Wanneer je 130 sterren hebt verzameld speel je de Rainbow bubbel vrij. Je kunt deze booster dan kopen voor 2000 munten. Deze bubbel matcht elke kleur bubbel en laat elke normale bubbel knappen waarmee hij in contact komt. Je kunt de Rainbow bubbel 2 x per spel (dus per leven) gebruiken. Wanneer je deze gekocht hebt is hij geldig tijdens 3 levens. In totaal kun je dan dus 6 Rainbow bubbels gebruiken.

Ook zijn 3 soorten magische boekenrollen vrij te spelen in het spel. Deze boekrollen worden vrijgespeeld wanneer je bepaalde levels bereikt. Een voorbeeld van een boekrol die vrij te spelen is is de bliksem bubbel boekrol. Deze zorgt ervoor dat er een rij van minstens 7 bubbels word weggespeeld. De eerste magische boekrol word vrijgespeeld wanneer je level 17 bereikt.

Het leuke is dat je tijdens dit spel ook de score van je vrienden kunt zien. Elke keer als je een level gehaald hebt kun je zien wie van je vrienden de hoogste score gehaald heeft. Ook zie je bij welk level je vrienden zijn en wie je hebt ingehaald.

Bubble Witch Saga is ook te spelen via King.com, je speelt dan eerst een korte demo van het spel. Om de volledige versie van Bubble Witch Saga te spelen moet je je registreren.

Nieuws

Redactie - Speluitleg.com
januari 12, 2019
De voormalige kopstukken van het inmiddels ter ziele gegane Sheriff Gaming zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In een rechtszaak, aangespannen door de Nederlandse staat, zijn zij schuldig bevonden aan illegaal online go...
Nederlandse Pokerspelers vrijgesteld van kansspelbelasting
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Online pokerspelers in Nederland zijn voorlopig vrijgesteld voor kansspelbelasting nadat de rechtbank in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat hun winst niet onderworpen is aan de Nederlandse kansspelbelasting. Door deze uitspraak zijn...
KSA schrijft record aan boetes uit in 2018
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
Redactie - Speluitleg.com
januari 11, 2019
In 2018 heeft de Nederlandse toezichthouder op kansspelen, de Kansspelautoriteit (KSA), iets meer dan 1.7 miljoen Euro aan financiële sancties opgelegd aan ondernemingen die de kansspelwet hadden overtreden. Het bedrag van 1.7 mi...
Filter
Filter
show all (3)
Nieuws (3)

Weetjes

Spelletjes forum
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 29, 2017
Wij hebben nu ook een spelletjes forum aan de website toegevoegd! Hier kunnen onze bezoekers elkaar spelletjes gerelateerde vragen stellen of tips geven. Ook kun je hier vragen stellen aan de directie. Dit forum is alleen bedoeld ...
Fidget Spinner
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juli 21, 2017
Sinds 2017 is Nederland bekend geworden met de fidget spinner. Het is een kleine gadget dat eruit ziet als een werper met drie spaken. Iedere spaak heeft een rond gat, die gebruikt kan worden om de fidget spinner te bewegen. Voor ...
Een levensechte Super Mario
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Redactie - Speluitleg.com
juni 27, 2017
Het spel Super Mario Bros. is het eerste spel dat verfilmd werd. In 1986 werd een tekenfilm in Japan gelanceerd en in 1993 werd een actiefilm gelanceerd met Dennis Hopper in de hoofdrol.
Filter
Filter
show all (3)
Weetjes (3)
Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Bubble witch saga

Bubble witch saga is een van de vele spelletjes van King. - 68%
Op dit moment zijn er 3 delen in de Bubble witch saga reeks. - 91%
De spelletjes van King zijn heel bekend, de bekendste is Candy crush saga. - 78%

79%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 4.51 ( 7 stemmen)

Kaartspellen spelen

Pol

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 1736.

Log in

Forgot password?

Already registered? Log in


Register

Forgot password?