Speluitleg en -regels van Bubble Witch Saga

Bubble Witch Saga

Het spel Bubble Witch Saga is een bubble shooting spel van King , dat vooral gespeeld word via Facebook. Het doel van het spel is om bubbels uit het speelveld weg te schieten en zoveel mogelijk punten en sterren te verdienen. Het spel heeft behoorlijk veel levels en het is de bedoeling om steeds een level verder te komen.

Speel hier je favoriete games

 • Classic Pac
  Classic Pac
 • Wallpaper Connect
  Wallpaper Connect
 • Treasures of Atlantis
  Treasures of Atlantis
 • Triple Mahjong
  Triple Mahjong
 • Klondike Solitaire
  Klondike Solitaire
 • Disc Pool 2 Player
  Disc Pool 2 Player
 • Stronghold Solitaire
  Stronghold Solitaire
 • China Tower Mahjong
  China Tower Mahjong
 • Letter Mix
  Letter Mix
 • Shanghai Dynasty
  Shanghai Dynasty
 • Glow Jongg
  Glow Jongg
 • Jungle Collapse
  Jungle Collapse
 • Lost in Time
  Lost in Time
 • Valentine
  Valentine
 • Close Jungle Solitaire
  Close Jungle Solitaire

Bekijk meer spellen

Bubble Witch Saga

Je speelt een level uit door de doelen te halen die bij het level worden aangegeven, binnen een bepaald aantal schoten. Op de heksenketel staat steeds aangegeven hoeveel bubbels je nog kunt schieten. Een paar voorbeelden van doelen zijn om bijvoorbeeld 9 bubbels van de bovenste rij weg te spelen of om een bepaalde puntenscore te behalen.

Je begint het spel Bubble Witch Saga met 5 levens. Wanneer je een level niet haalt zal er een leven verloren gaan. Als je door al je levens heen bent, kun je je vrienden via Facebook om levens vragen. Het is ook mogelijk om levens te kopen. Bovendien worden de levens om de zoveel tijd automatisch met 1 leven aangevuld. Je kunt echter maximaal 5 levens hebben.

Spelverloop

Het speelveld bij Bubble Witch Saga bestaat uit rijen bubbels in verschillende kleuren. In de bubbels zitten verschillende ingrediënten. De opbouw van het speelveld en de hoeveelheid rijen bubbels is in elk level anders. Bubbels worden weggespeeld door een combinatie van 3 of meer bubbels van dezelfde kleur te vormen. Met je shooter schiet je een bubbel af op de bubbels in het speelveld. Je ziet steeds 2 kleuren bubbels waarmee je kunt schieten.

Als je wilt wisselen van kleur druk je op de spatie. Schieten doe je door met de muis te richten op de plek waar je de bubbel naartoe wilt schieten en vervolgens te klikken. Wanneer je na het schieten van de bubbel een groep hebt gevormd van 3 of meer bubbels van dezelfde kleur zullen deze knappen of naar beneden vallen, en in de toverketels belanden.

Wanneer de bubbels in de toverketels belanden zijn ze punten waard.
Elke toverketel is een bepaald aantal punten waard. Wanneer een van de bubbels dus in een ketel beland is deze de hoeveelheid punten waard die op de ketel staat aangegeven. Wanneer je een succesvolle combinatie maakt, zal er ook een spinnetje naar beneden komen en boven de ketels gaan hangen.

Deze spinnetjes zorgen ervoor dat wanneer de bubbels naar beneden vallen, ze op de spinnetjes weerkaatsen. De bubbels worden dan nog meer punten waard. Hoe meer spinnetjes er dus hangen, hoe vaker de bubbels weerkaatsen, hoe meer punten! Wanneer je echter een bubbel in het speelveld schiet waarmee geen combinatie gevormd wordt, zullen er 2 spinnetjes terug naar boven kruipen.

Wanneer je het doel van een level gehaald hebt, zullen de resterende bubbels in het speelveld ook naar beneden vallen, en in de toverketels belanden wat jou vervolgens punten oplevert.

Hoe hoger je puntenscore tijdens een level hoe meer sterren je hiervoor zult verdienen. Er zijn bij een level 1,2 of 3 sterren te verdienen, afhankelijk van je score. Links bovenin het scherm zie je wat je puntenscore is. Boven in het midden van het scherm zie je een balkje wat aangeeft hoeveel sterren je verdient voor je score. Hoe verder je komt in het spel hoe moeilijker de levels worden. Later in het spel krijg je bijvoorbeeld te maken met gekristalliseerde bubbels die niet zomaar weg te spelen zijn. Bij deze bubbels moet je eerst combinaties vormen met de omliggende bubbels, om zo de kristallen te breken.

Wanneer de kristallen gebroken zijn kan de bubbel gewoon weggespeeld worden. Of je krijgt te maken met besmettelijke bubbels die niet weg te spelen zijn en zich erg snel uitbreiden. Ook kunnen er zwarte bubbels in de levels voorkomen. Om deze bubbels moet je heen spelen.

Extra's

Tijdens het spel zijn er 4 verschillende boosters vrij te spelen. Wanneer je ze vrij hebt gespeeld kun je ze nog niet meteen gebruiken. Om deze boosters daadwerkelijk te kunnen gebruiken moet je ze kopen met in-game munten. Deze munten verdien je tijdens het spel. Je kunt ook in-game munten kopen. De boosters zijn :

 • 3 Gouden spinnen Toverdrankje. Wanneer je 20 sterren hebt verzameld speel je deze booster vrij. Je kunt deze booster dan kopen voor 1000 munten. Hij geeft je 3 gouden spinnetjes, wanneer je deze booster koopt is hij actief tijdens 3 levens.
 • 7 Extra bubbels Toverdrankje. Wanneer je 50 sterren hebt verzameld speel je deze booster vrij. Je kunt deze booster dan kopen voor 2000 munten. Hij geeft je 7 extra bubbels om mee te schieten, wanneer je deze booster koopt is hij actief tijdens 3 levens.
 • 3 Extra gaten Toverdrankje. Wanneer je 70 sterren hebt verzameld speel je deze booster vrij. Je kunt deze booster dan kopen voor 1500 munten. Hij zorgt voor 3 extra gaten in de bovenste rij bubbels. Deze gaten blijven altijd vrij tenzij jij op die plaats een bubbel schiet. Wanneer je deze booster koopt is hij actief tijdens 3 levens.
 • Rainbow bubbel Toverdrank. Wanneer je 130 sterren hebt verzameld speel je de Rainbow bubbel vrij. Je kunt deze booster dan kopen voor 2000 munten. Deze bubbel matcht elke kleur bubbel en laat elke normale bubbel knappen waarmee hij in contact komt. Je kunt de Rainbow bubbel 2 x per spel (dus per leven) gebruiken. Wanneer je deze gekocht hebt is hij geldig tijdens 3 levens. In totaal kun je dan dus 6 Rainbow bubbels gebruiken.

Ook zijn 3 soorten magische boekenrollen vrij te spelen in het spel. Deze boekrollen worden vrijgespeeld wanneer je bepaalde levels bereikt. Een voorbeeld van een boekrol die vrij te spelen is de bliksem bubbel boekrol. Deze zorgt ervoor dat er een rij van minstens 7 bubbels wordt weggespeeld. De eerste magische boekrol wordt vrijgespeeld wanneer je level 17 bereikt.

Het leuke is dat je tijdens dit spel ook de score van je vrienden kunt zien. Elke keer als je een level gehaald hebt kun je zien wie van je vrienden de hoogste score gehaald heeft. Ook zie je bij welk level je vrienden zijn en wie je hebt ingehaald.

Bubble Witch Saga is ook te spelen via King.com, je speelt dan eerst een korte demo van het spel. Om de volledige versie van Bubble Witch Saga te spelen moet je je registreren.

Recensieoverzicht

Leuke weetjes over Bubble witch saga

Bubble witch saga is een van de vele spelletjes van King. - 68%
Op dit moment zijn er 3 delen in de Bubble witch saga reeks. - 91%
De spelletjes van King zijn heel bekend, de bekendste is Candy crush saga. - 78%

79%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 3.93 ( 9 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7499.