CES 2018: De Sennheiser GSP 600 Koptelefoon

Afgelopen week was is Las Vegas de jaarlijkse CES-tentoonstelling waar het grote publiek kennis kan maken met de laatste innovatieve snufjes op het gebied van gaming, computing en technologie. Op de beursvloer van bijna 3 miljoen vierkante meter toonden bijna 4.000 exposanten de nieuwste snufjes die ons dagelijks leven en ook onze spelbeleving aanzienlijk moeten verbeteren. Kortweg de CES is het werkelijke paradijs voor elke gamer!

Sennheiser GSP 600 Koptelefoon.

Bij elke fanatieke gamer staat het Duitse Sennheiser bekend om zijn hoogkwalitatieve headsets die borg staan voor een uitstekende geluidskwaliteit. Op de CES 2018 presenteerde Sennheiser de opvolger voor de Game Zero koptelefoon: De GSP 600. Deze koptelefoon, die hoofdzakelijk is ontworpen voor het gebruik op game consoles, biedt verbeterde ergonomische eigenschappen en een uitstekende geluidskwaliteit. Sennheiser heeft deze koptelefoon ontwikkeld met het oog op lange gamesessies.

Ergonomische vormgeving:

De GSP 600 koptelefoon is uitgerust met een verstelbare hoofdband dat bevestigd is door een geavanceerd metalen scharniersysteem. Hierdoor is de koptelefoon soepel en eenvoudig aan te passen waardoor het draaggemak aanzienlijk verbeterd is. Hierbij maakt Sennheiser gebruik van een suède-achtig materiaal dat, door een uitstekende ventilatie, voorkomt dat de huid blijft plakken tijdens langdurige of intense spelsessies.

Verbeterde geluidskwaliteit:

Ook de geluidskwaliteit van de GSP 600 is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de Game Zero koptelefoon. De GSP 600 maakt gebruik van aluminium luidsprekers die Sennheiser in eigen huis heeft ontworpen en geproduceerd. De warme en diepere bas bieden een optimale spelbeleving zonder dat dit ten koste gaat van het midden bereik en de hoge frequenties. De GSP 600 biedt een frequentiebereik van 10 – 30.000 Hz met een impedantie van 28 Ohm.

Optimale communicatie:

De GSP 600 koptelefoon is natuurlijk uitgerust met een geavanceerde microfoon met ruis onderdrukkende zendkwaliteit die automatisch de hinderlijke achtergrondgeluiden onderdrukt. Het frequentiebereik van de microfoon bedraagt 10-18.000 Hz met een gevoeligheid van -47 dBV / PA. Als men de hefboom waarin de microfoon bevestigd is omhoog klapt, wordt de microfoon automatisch uitgeschakeld. Op de oorschelp zit een draaiwiel waarmee men het volume kan regelen.

Verkrijgbaarheid:

De Sennheiser GSP-koptelefoon weegt 365 gram en kan, door de verwisselbare kabels, op verschillende platformen (PC, Mac en spelconsoles) worden aangesloten. Hierbij moet wel vermeld worden dat men bij sommige Xbox One controllers een afzonderlijke adapter moet aanschaffen. Vanaf deze week is de Sennheiser GSP 600 koptelefoon voor ongeveer € 250,00 verkrijgbaar in de winkel. De fabrieksgarantie, zoals de meeste andere headsets van Sennheiser, bedraagt twee jaar wereldwijd.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.