Cityville – Farmville – Farm Heroes Saga

Veel mensen kennen de spellen Cityville, Farmville en Farm Heroes Saga van Facebook. Het is een van de meest gespeelde spellen en ze zijn ontwikkeld door het bedrijf Zynga. Er is zelfs een record bereikt van 100 miljoen spelers in een maand.

Bouw je eigen metropool

Het begon met het spel CityVille waarbij spelers een eigen stad kunnen bouwen. Door te werken aan een doel, kan zelfs een enorme metropool ontwikkeld worden. Hiervoor moeten de spelers wel meerdere levels in het programma doorlopen. Gedurende het spel verdienen ze punten waarmee ze investeringen kunnen maken voor hun stad. Denk niet alleen aan het bouwen van huizen en hotels, maar ook het creëren van werkgelegenheid. De speler is als het ware de burgemeester van de stad, die ervoor moet zorgen dat groei in beweging blijft.

Zaaien en oogsten bij FarmVille

De term Farmville vertelt het eigenlijk al. In dit spel bouwt de speler een boerderij op. Door het oogsten van gewassen ontvangt de speler geld en ervaringspunten. Hier moet hard voor gewerkt worden. Denk daarbij aan het omploegen van de grond en inzaaien van het gewas, met als laatste het oogsten. Is de speler te laat voor het oogsten, dan kan de grond niet meer gebruikt worden en is het niets meer waard.

Een goede buur

Facebook is een goed medium om bij deze spellen het netwerk uit te breiden. Wanneer een of meer vrienden ook spelers zijn, dan kunnen zij de buurman of buurvrouw worden. Hoe meer buren, hoe meer je onderling elkaar kan helpen. Niet alleen in het uitbreiden van de boerderij of stad, maar ook in het bereiken van je doel. Jouw netwerk helpt je ook in het behalen van hogere levels. Doordat in CityVille spelers elkaar cadeaus kunnen sturen, helpen ze elkaar in het bereiken van de doelen. Verder kunnen ze ook goederen van elkaar kopen en verkopen. In FarmVille helpen de buren elkaar door elkaars dieren te voeren of klusjes uit te voeren. Hoe sneller natuurlijk opdrachten uitgevoerd worden, hoe dichter je bij het doel komt. Ook in FarmVille kunnen jouw buren jouw producten kopen en weer verkocht worden. Verkochte goederen worden omgezet in brandstof.

Haal punten en munten binnen

In CityVille vindt de uitwisseling van goederen plaats met de CityCoins. De hoeveelheid opgespaarde CityCoins is te zien in het scherm, zodat de speler altijd weet wat te besteden is. Bij FarmVille wordt gebruik gemaakt van normale munten (coins) en farm Cash. Zodra de speler een hoger level heeft bereikt, ontvangt de speler de Farm Cash. Naast het ontvangen van de munten en het bereiken van het doel, biedt een hoger niveau meer mogelijkheden. In de hogere niveaus lukt het om meer gewassen te vrijspelen. Verder maken spelers ook kans op een lintje als ze bepaalde activiteiten uitvoeren. Denk daarbij aan het bereiken van specifieke mijlpalen of aantallen. Zo ontvangen ze een lintje als er van een bepaald aantal gewassen geoogst is of als ze een aantal decoratievoorwerpen bezitten. Er bestaan meerdere manieren om level te behalen. Het is aan de speler om behendiger en slimmer te worden om deze te bereiken.

Red de producten bij Farm Heroes

De Farm Heroes Saga is een ander soort spel, waarbij je ervoor moet zorgen dat het gewas niet wordt aangetast door de wasbeer. In je scherm zie je diverse producten staan die je moet redden. Zorg ervoor dat je meerdere producten op een rij hebt, om ze vervolgens te bevrijden uit het gewas. Dit doe je door de producten te verplaatsen zodat er rijen ontstaan. Als er een juiste rij is ontstaan, verdwijnt deze uit het scherm en haal je punten binnen. Ieder level heeft een doel, zoals een aantal producten vrijspelen. Wanneer je deze hebt bereikt haal je het level. Natuurlijk worden de opdrachten steeds moeilijker, naarmate je hogere levels bereikt.

De spellen CityVille, FarmVille en Farm heroes saga zijn allemaal beschikbaar voor de smartphone en worden ontwikkeld door King. Ook is het mogelijk de spellen online via het internet te spelen. Hiervoor heb je wel een account bij Facebook nodig.

Veel mensen kennen de spellen Cityville, Farmville en Farm Heroes Saga van Facebook. Het is een van de meest gespeelde spellen en ze zijn ontwikkeld door het bedrijf Zynga. Er is zelfs een record bereikt van 100 miljoen spelers in een maand. Bouw je eigen metropool Het begon met het spel CityVille waarbij spelers een eigen stad kunnen bouwen. Door te werken aan een doel, kan zelfs een enorme metropool ontwikkeld worden. Hiervoor moeten de spelers wel meerdere levels in het programma doorlopen. Gedurende het spel verdienen ze punten waarmee ze investeringen kunnen maken voor hun stad. Denk niet alleen aan…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.1 ( 2 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3968.