De 10 populairste Indie games voor de Switch

Het succes van de Switch

Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat de Nintendo Switch werd gelanceerd. Het succes van deze hybride console werd grotendeels bepaald door bekende gezichten die verschenen in ‘Zelda – Breath of the Wild’, ‘Super Mario – Odyssey’ en Mario Kart Deluxe 8. Maar naast de bekende videogames verschenen ook een groot aantal Indie titels die opvallend veel succes hebben geboekt op Nintendo’s nieuwe console. Het is zelfs zo dat 75 procent van de 20 best beoordeelde videogames voor de Switch afkomstig zijn van externe en kleinere softwareontwikkelaars.

Succesvolle Indie games

Tijdens een presentatie in San Francisco onthulde Nintendo een lijst met de tien bestverkopende indiegames voor het Switch platform. Op de lijst met videogames die sterk hebben bijgedragen aam het succes van de Nintendo Switch staan prachtige spellen zoals ‘Stardew Valley’, ‘Shovel Knight: Treasure Trove’, ‘Overcooked’ en ‘Celeste’. Volgens Damon Baker, Nintendo’s manager van het partnerprogramma, is het succes van deze Indie games te danken aan het sterke gevoel van nostalgie. Veel van deze games hebben inspiratie geput uit de gloriedagen van het Super Nintendo Entertainment System (SNES). Ook de mogelijkheid van een lokale multiplayer, waarbij de Switch meer functioneel is dan de Xbox One of de Playstation 4, heeft sterk bijgedragen aan het succes van de Switch.

Externe softwareontwikkelaars

In het verleden had Nintendo de reputatie dat zij het voor kleinere softwareontwikkelaar moeilijk maakte om mee te liften op de verschillende platformen. Met de komst van de Switch veranderde ook gelijk de toegankelijkheid van het management van het bedrijf. In korte tijd, na de lancering van de Switch, werd de eShop snel aangevuld met ‘Third party’ videogames van het schitterende ‘Stardew Valley’ tot het meer twijfelachtige ‘Troll and I’.

Veel Indie releases voor 2018

De Indie softwareontwikkelaars voor het Switch platform produceren videogames volledig zelfstandig. Zij geven de videogames zelf uit zonder dat zij gebruik maken van de diensten van toonaangevende uitgevers. Het gevaar hiervan is helaas wel dat je, naast de pareltjes ook te maken kan krijgen volledig oubollige videogames die je na één keer spelen snel in een lade verdwijnt. Echter als we kijken naar de aangekondigde nieuwe Indie games voor de Nintendo Switch, dan zitten daar echt wel een paar juweeltjes tussen. Zo zal dit jaar de videogame ‘The Banner Saga 3’ en zijn twee eerdere edities op het Switch platform beschikbaar komen.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.