De allerleukste zomerspelletjes!

de leukste spelletjes in de zomer

Het is eindelijk zomer! De zon breekt weer door, de dagen zijn langer en we kunnen weer massaal gaan genieten van de fijnste tijd van het jaar. Natuurlijk hoort een bezoek aan het strand hier ook bij, of dat nu in Nederland is of in een zonovergoten vakantiebestemming. Wij hebben hieronder de leukste zomerspelletjes voor jullie genoteerd:

Waterballonnengevecht

In de meeste speelgoedwinkels kan je voor een klein bedrag al een groot aantal kleine ballonnetjes aanschaffen. En laten die nu uitermate geschikt zijn voor een waterballonnengevecht. Wij vinden dit stiekem wel één van de leukste zomerspelletjes. Vul de ballonnetjes met water en zorg ervoor dat er voldoende spanning op staat. En dan is het zaak om zelf droog te blijven en de andere spelers te raken. Je kan er ook een overgooispel van maken, want het zal bij één van de spelers zeker foutgaan en die is dan kletsnat. Het voordeel van dit spel, is dat kinderen ook lekker buiten spelen en bij een zomerdag, drogen de kleren snel.

Beachballen

Als je naar het strand gaat mag je niet de benodigdheden voor dit leuke zomerspel vergeten. Je speelt ‘Beachballen’ met twee rackets en een balletje. Het doel is om zo vaak als mogelijk het balletje naar elkaar over te spelen en vergeet niet om goed te tellen. Je kan het zomerspel op het strand spelen, maar ook in het water. Het is trouwens ook een gezond spel, want je bent heel actief en sportief bezig.

Paaltjesvoetbal

Paaltjesvoetbal speel je natuurlijk op school bij gym, maar je kan ook met je vrienden op straat spelen. Pak een paar lege flessen en vul deze helemaal met water. De flessen zijn nu heel stevig, dus je kan deze gebruiken als een paaltje. Het doel is om de andere flessen om te schoppen met de bal. Wie blijft er als laatste over?

Bommetje

Ga je deze zomervakantie naar het zwembad? Dan is het tijd voor een ouderwets bommetje! Je kan er ook een onwijs leuk spelletje van maken, waarbij iedereen probeert al het allerhoogste bommetje te maken. Iedereen die meedoet mag drie keer proberen om het water het hoogste te laten opspatten. En de winnaar krijgt misschien wel wat lekkers.

Tafeltennis

Tafeltennis is echt een zomerspelletje, meestal staat er wel zo’n tafeltennistafel op de camping, bij het appartement of gewoon in jouw achtertuin. Speel één tegen één of maak er een toernooi van. Wat ook leuk is om met een grote groep tegelijk te spelen, namelijk rond de tafel. Iedereen moet om de tafel rennen en het balletje zien over te spelen. Wie mist, die ligt er uit.

Weet jij nog een leuk spel? Laat het dan weten in de comments. Uiteraard mag je ook een online spel noemen.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7499.