De Atari VCS spelcomputer komt er aan!

Het is alweer een tijdje geleden dat we jou over de nieuwe Atari spelconsole hebben geïnformeerd. Onder de projectnaam ‘Ataribox’ heeft het bedrijf geruime tijd gewerkt aan een nieuwe retro spelconsole. Nu lijkt het eindelijk zover te zijn dat wederopstanding van Atari ook werkelijk gaat plaatsvinden. Via de site Indiegogo.com hebben zij bekend gemaakt dat je vanaf 30 mei aanstaande de ‘Atari VCS-spelcomputer kunt pre-orderen.

Verschillende modellen

De Atari VCS (Video Compositie Systeem) spelcomputer, die ontworpen is op het design van ooit zo populaire Atari 2600 zal op verschillende in de markt verschijnen. Hierbij heb je de keuze uit de retro Collectors Edition met een houtlook design en de zwarte Onyx-editie. De retro Collector’s Edition zal in beperkte oplage voor ongeveer € 250 beschikbaar zijn voor de werkelijke Atari-fans. Atari heeft ook aangekondigd dat hiernaast verschillende upgrade pakketten op de markt komen met bijvoorbeeld een ‘Classic Joystick’ en een moderne controller. Hieruit kan men concluderen dat de accessoires afzonderlijk moeten worden gekocht.

Moderne hardware in een oud jasje

Deze nieuwe console ziet er misschien retro uit, maar er zijn klassieke uiterlijk verbergt de VCS-spelcomputer moderne hardware, Atari is voor de ontwikkeling van deze gamecomputer een samenwerking aangegaan met AMD voor de productie van een aangepaste processor die op Linux draait. Hierdoor hebben de gebruikers de mogelijkheid om zowel de klassieke Atari-games als moderne pc games te spelen. Het platform biedt ook ondersteuning voor zowel 4K-resolutie als HDR en natuurlijk Wi-Fi, Bluetooth 5, USB 3 en een uitbreidbare opslagcapaciteit. Een volledige lijst met specificaties van de Atari VCS zal later via de website Indiegogo.com gepubliceerd worden.

Atari Vault

Daarnaast komt de Atari VCS met de Atari Vault die een verzameling van meer dan 100 klassieke spellen biedt. Natuurlijk zijn de klassiekers zoals Asteroids, Centipede, Breakout en Gravitar terug te vinden in de Atari Vault. Het bedrijf zegt ook dat gebruikers toegang zullen hebben tot een reeks “media- en streaming-opties” en een volledige reeks aan moderne spelopties. Helaas is nog niet duidelijk wat dit betekend omdat verdere informatie nog niet beschikbaar is.

Voorverkoop en prijzen

De voorverkoop van Atari VCS is exclusief voorbehouden aan Indiegogo.com, waar je de mogelijkheid hebt om je in te schrijven voor meer informatie. Door je in te schrijven blijf je op de hoogte van de lancering van de Atari VCS en kan je als één van de eerste deze retro ook werkelijk bestellen. Wat de prijsstelling betreft kondigde Atari vorig jaar aan dat deze spelconsole voor een prijs van ongeveer € 250 in de winkel zal liggen. Als je een echte Atari-fan bent ga je natuurlijk alleen voor de retro Collector’s Edition die in beperkte oplage beschikbaar zal komen.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 9160.