De beste online klaverjasspellen

Klaverjassen is een typisch Hollands spel dat al honderden jaren in de Lage Landen wordt gespeeld. Het spel wordt gespeeld door vier personen waarbij de twee tegenover elkaar zittende personen een paar vormen. De naam Klaverjassen is terug te leiden tot het einde van de 18e eeuw en is hoogstwaarschijnlijk uit het Franse Belote ontstaan. Hierbij hebben de Hollanders het geluksymbool Klaver gecombineerd met de naam van de hoogste troef, een verbastering van de Franse naam Jacques. Omdat het spel al eeuwen gespeeld wordt zijn er natuurlijk ook talloze variaties van dit spel te vinden. Eigenlijk zijn er twee hoofdvarianten van dit spel: Het Amsterdams of het Rotterdams klaverjassen. Hiernaast zijn er nog diverse varianten van de twee hoofdvarianten waarbij Utrechts en Kraken wel de bekentsde zijn. Natuurlijk kan je tegenwoordig ook online Klaverjassen. Wij hebben drie spellensites voor jou bekeken zodat je weet waar je terecht kan voor een leuk spelletje klaverjassen.

De betere online klaverjasspellen:

Op internet kan je op verschillende sites terecht voor een online klaverjasspel. De betere sites hebben een goede en overzichtelijke gebruikersinterface waarmee het prettig spelen is. De kwaliteit van de online klaverjasspellen is van hoog niveau waarbij de spelregels op de juiste manier geïmplementeerd zijn. Ook bieden deze sites de beide hoofdvarianten van het klaverjasspel aan (Amsterdams en Rotterdams) waarbij je ook meestal de keuze kan maken tussen willekeurig troef draaien en verplicht gaan. Op deze sites moet je meestal een spelersaccount aanmaken en speel je met een speeltegoed. Natuurlijk kan je, als je speeltegoed geheel verbruikt is, nieuw speeltegoed aankopen. Deze betere sites bieden meestal ondersteuning voor de verschillende browsers. In veel gevallen is het wel nodig om de flash elementen van jouw browser te activeren voordat je aan een spel kunt deelnemen.

De andere online klaverjasspellen:

Naast de betere sites, tref je ook een groot aantal sites waar je met behulp van een zeer eenvoudige gebruikersinterface online kunt klaverjassen. De grafische weergave, de snelheid van het spel en de implementatie van de spelregels zijn meestal van een minder niveau. In veel gevallen is het niet nodig om een spelersaccount aan te maken en kan je direct, onder een snel verzonnen spelersnaam, een spel opstarten. Door de eenvoud van de sites is het meestal mogelijk om deze sites in elke browser te openen.

Klaverjas Apps:

Naast de verschillende spellensites waar je online kan klaverjassen kan je natuurlijk ook een klaverjas app voor jouw smartphone downloaden. In de app store van Apple en Google kan je bijvoorbeeld Klaverjas HD downloaden. Natuurlijk biedt deze app een gebruikersvriendelijke interface waarmee je op jouw tablet of smartphone online met vrienden kan spelen. Hiernaast kan je ook tegen de computer spelen, maar dat is natuurlijk veel minder spannen. Naast Klaverjas HD zijn er nog enkele andere klaverjas apps in de appstore te vinden. Echter heeft geen van deze apps ons op het gebied van spelkwaliteit en spelplezier kunnen overtuigen.

Spelregels:

Helaas ontbreekt op onze site een pagina waar de spelregels van het klaverjassen duidelijk uiteen worden gezet. Hier gaan we natuurlijk heel snel wat aan doen. Gelukkig kan je op talloze sites al de spelregels voor het klaverjassen vinden. Echter omdat Speluitleg.com een complete site is waar je de spelregels van de verschillende spellen kan doornemen, zijn wij van mening dat wij de spelregels voor klaverjassen ook hier moeten publiceren. Zo tref je op een enkele site alle nodige informatie voor elk mogelijk spel aan. Dus houdt onze site in de gaten!

Klaverjassen is een typisch Hollands spel dat al honderden jaren in de Lage Landen wordt gespeeld. Het spel wordt gespeeld door vier personen waarbij de twee tegenover elkaar zittende personen een paar vormen. De naam Klaverjassen is terug te leiden tot het einde van de 18e eeuw en is hoogstwaarschijnlijk uit het Franse Belote ontstaan. Hierbij hebben de Hollanders het geluksymbool Klaver gecombineerd met de naam van de hoogste troef, een verbastering van de Franse naam Jacques. Omdat het spel al eeuwen gespeeld wordt zijn er natuurlijk ook talloze variaties van dit spel te vinden. Eigenlijk zijn er twee hoofdvarianten…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 2.26 ( 14 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.