De beste simulatie spellen

Er is eigenlijk niets dat mij meer plezier doet dan het bouwen van mijn eigen dorp of stad. Alleen al om te zien hoe de infrastructuur zich ontwikkelt, de economie opbloeit en de inwoners zich ontwikkelen. Maar je kan zo ook zien lijden onder het geweld van verwoestende natuurrampen en economische depressies. Hoe je je best ook doet, welke gereedschappen je ook inzet, je kan niets tegen deze rampen ondernemen. Het is hoe dan ook, het is zeker vermakelijk om in een simulatiespel jouw eigen stad of dorp te zien ontwikkelen. Dit soort simulatie spellen hebben de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het is dan ook moeilijk om het simulatiespel te vinden dat bij jou past. Je kan kiezen tussen de verschillende langlopende simulatiespellen, de nieuwkomers op de markt en de vele goedkope en slecht uitgevoerde games. Met deze lijst van de top 5 simulatiespellen hopen wij jou op weg te helpen naar vele uren spelplezier.

Valhalla Hills:

In Nederland heb je een grote groep die helemaal verknocht zijn aan de TV serie Vikings. Voor hen is het simulatiespel Valhalla Hills natuurlijk uitermate geschikt. De verdienste bij dit spel is niet alleen om te kijken hoe jouw Vikings in barre omstandigheden kunnen overleven. Je moet de bende van verbannen Viking krijgers naar het portaal van Valhalla leiden dat op de top van een berg ligt. En natuurlijk is dit niet eenvoudig want jouw krijgers verlangen naar Mede en zijn eigenlijk ongelofelijk lui. Met variërende bergterreinen, dagelijkse cycli en willekeurig gegenereerde kaarten zijn er oneindige mogelijkheden voor nieuwe uitdagingen.

Anno 2205:

Van het verre en ruige verleden maken we een sprong naar de verre en gestructureerde toekomst. Het spel Anno 2205 heeft meer de focus op de ontwikkeling van jouw eigen bedrijf. Door eigen steden te bouwen en het uitbreiden van jouw grondgebied ten koste van jouw concurrenten, kan je jouw eigen imperium opbouwen. Als je hier in slaagt kan je de ruimte en de maan koloniseren. Het simulatiespel Anno 2205 is heeft een eenvoudige gebruikers interface waarmee je jouw imperium kan opbouwen. Hou je echter meer van uitdagingen dan is Anno 2070, de voorloper van dit spel, een betere keuze.

SimCity 2013:

Als we het hebben over simulatie spellen dan mag SimCity 2013 natuurlijk niet ontbreken. Dit spel bevat alle populaire items van zijn voorgangers en biedt hierbij gedetailleerde graphics. Het is één van de meest degelijke stedenbouwkundige simulaties die er in de markt te vinden is. Met een beetje handigheid ben je zo in staat om de stad van jouw dromen te bouwen. Je kan jouw inwoners, de Sims, laten profiteren van jouw handigheid maar je kan ze het leven ook erg moeilijk maken door overpopulatie, armoede en andere vernietigende rampen.

Civilization V:

Het simulatiespel Civilization V is eigenlijk een strategiespel dat gebaseerd is op de elementen van het bouwen van jouw eigen stad. Al vanaf het moment dat dit spel op de markt kwam was het enorm populair. Nog steeds is dit spel één van de meest gespeelde simulatiespellen in de wereld. Als strateeg moet je hier bepalen waar je jouw stad gaat bouwen, hoe je inkomen genereerd en hoe je jouw grondgebied moet uitbreiden. Als je werkelijk urenlang de tijd kan nemen om een doeltreffende strategie te implementeren, dan is dit het spel van jouw keuze.

Cities: Skylines:

Het simulatiespel Skylines biedt de mogelijkheden om realistische steden te creëren die werkelijk leven en groeien. Wat betreft het stedenbouwkundige aspect benaderd Skyline werkelijk de realiteit. Je begint hier op een klein stukje grond waar je begint met bouwen. Je trekt bewoners aan, creëert banen en ontwikkeld een lokale economie. Naarmate de bevolking groter wordt krijg je de beschikking over nieuwe technologieën. Van een klein pleintje met een aantal huizen en een kerkje kan je jouw dorp laten uitgroeien tot een bruisende stad. Dit spel biedt enorm veel mogelijkheden voor de ervaren simulatiespelers maar ook voor de beginners.

Er is eigenlijk niets dat mij meer plezier doet dan het bouwen van mijn eigen dorp of stad. Alleen al om te zien hoe de infrastructuur zich ontwikkelt, de economie opbloeit en de inwoners zich ontwikkelen. Maar je kan zo ook zien lijden onder het geweld van verwoestende natuurrampen en economische depressies. Hoe je je best ook doet, welke gereedschappen je ook inzet, je kan niets tegen deze rampen ondernemen. Het is hoe dan ook, het is zeker vermakelijk om in een simulatiespel jouw eigen stad of dorp te zien ontwikkelen. Dit soort simulatie spellen hebben de laatste jaren een…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.07 ( 6 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.