Alle spelregels van De Betoverde Doolhof met een speluitleg

Benodigdheden De Betoverde doolhof

Het spel De Betoverde doolhof is een leuk spel om te spelen met één tot vier spelers. Het is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en het is een echt gezelschapsspel. Je hebt een spelbord waarop voorwerpen (schatten) liggen, 34 doolhofkaarten, 24 schatkaarten en 4 pionnen. Het doel van het spel is dat je allemaal op ontdekkingstocht gaat, je gaat gangen verschuiven en dan probeer je je voorwerpen te bereiken. Als je als eerste je voorwerpen binnen hebt, dan heb je gewonnen, maar let op: je moet eerst weer terug naar het begin en dan is het spel afgelopen, want dan ben jij de winnaar van Betoverde doolhof.

Speel hier je favoriete games

 • Classic Pac
  Classic Pac
 • Wallpaper Connect
  Wallpaper Connect
 • Treasures of Atlantis
  Treasures of Atlantis
 • Triple Mahjong
  Triple Mahjong
 • Klondike Solitaire
  Klondike Solitaire
 • Disc Pool 2 Player
  Disc Pool 2 Player
 • Stronghold Solitaire
  Stronghold Solitaire
 • China Tower Mahjong
  China Tower Mahjong
 • Letter Mix
  Letter Mix
 • Shanghai Dynasty
  Shanghai Dynasty
 • Glow Jongg
  Glow Jongg
 • Jungle Collapse
  Jungle Collapse
 • Lost in Time
  Lost in Time
 • Valentine
  Valentine
 • Close Jungle Solitaire
  Close Jungle Solitaire

Bekijk meer spellen

Het begin van De Betoverde Doolhof

Het spelbord kan neer worden gelegd en dan moeten de doolhofkaarten goed worden geschud. Deze worden op de vrije velden in het speelbord gelegd. Op het speelbord bevinden zich nu vakjes die kunnen verschuiven en vakken die vast liggen.Doordat er met vakken geschoven kan worden ontstaan er door toeval gangen in de doolhof. Er blijft altijd één doolhofkaart over. Dan zijn er nog 24 kaarten met voorwerpen en figuren. Dit zijn de schatkaarten.

Deze worden goed geschud en verdeeld onder de spelers. De schatkaarten leg je met de afbeeldingen naar beneden neer zodat de anderen ze niet kunnen zien. De jongste speler mag bij Betoverde doolhof beginnen. De bovenste schatkaart zal hij eerst bekijken zodat hij weet wat zijn doel is. Deze kaart wordt na het bekijken weer neergelegd zodat anderen de afbeelding niet zien. Het doel is nu dat de schatkaart bereikt gaat worden. Dit doel wordt bereikt door te schuiven met een doolhofkaart. De doolhof zal hierdoor veranderen en dan wordt de pion ook verplaatst.

Spelverloop De Betoverde doolhof

De doolhof zal continu veranderen. De volgende speler neemt nu de overgebleven doolhofkaart en schuift deze dan in een van de zijkanten van het speelbord. Er wordt aan de andere kant weer een kaart vrijgespeeld en die komt los te liggen. Deze kaart wordt aan de zijkant van het bord neergelegd en is voor de nieuwe speler.

Het is mogelijk dat de plaatsen waar de doolhofkaarten liggen ook worden verschoven. De kaart die los aan het speelbord ligt is voor de nieuwe speler en deze mag dan schuiven. Er is echter wel een uitzondering. De doolhofkaart die langs het speelbord komt te liggen mag niet op dezelfde plaats terug worden gelegd door een nieuwe speler. Dit zou betekenen dat een verschuiving meteen ongedaan gemaakt kan worden en dat mag niet. Wanneer een speler zijn voorwerp toch kan bereiken, moet het doolhof worden aangepast. Het kan zijn dat een pion samen met een doolhofkaart van het speelbord wordt geschoven, dan wordt de pion er aan de andere kant weer opgezet. Dit is niet een zet, maar wordt altijd gedaan. De pion mag verplaatst worden wanneer de doolhofkaart is gebruikt.

Je mag de pion dan een onbeperkt aantal stappen verplaatsen, maar dat kan tot je niet meer verder kunt. Je mag ook ergens blijven staan als je denkt bij de volgende beurt je doel op een andere manier beter te bereiken. Er mogen meerdere pionnen op een kaartje staan. Als je je voorwerp (schat) bereikt hebt, dan laat je de kaart aan de andere spelers zien en leg je deze op een andere stapel neer zodat zij zien dat je deze al in je bezit hebt. Bij de volgende beurt mag de speler dan een nieuwe schatkaart bekijken en op zoek gaan naar zijn nieuwe doel. Het spel stopt wanneer een speler alle schatkaarten heeft bereikt en deze om zijn gedraaid. De pion moet dan weer terug naar het beginpunt. Als je dit als eerste lukt dan ben je de winnaar.

Recensieoverzicht

Leuke weetjes over betoverddolhof

De spelduur is ongeveer een half uur. - 75%
‎Het speelbord bestaat uit een doolhof opgebouwd uit meerdere losse vakjes - 62%
De doolhof bevat 1 bonusvakje. Per beurt mogen spelers dit vakje aan een zijkant de doolhof inschuiven - 81%

73%

Speluitleg.com

Recensieoverzicht

Beoordeling: 3.53 ( 15 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7499.