De Blackshark gaming smartphone

Een smartphone die speciaal ontwikkeld is voor het mobiele gamen, is eigenlijk een unieke verschijning. Eerder hebben Razer met de Razer Phone en Sony met de Xperia Play al een poging gewaagd om deze markt te veroveren. Ondanks dat er een trouwe doelgroep is voor een gaming smartphone waren de resultaten rondweg twijfelachtig te noemen. Ondanks alles is het duidelijk dat het ontwikkelen van een smartphone voor dit bepaald deelsegment van de markt veel ‘goodwill’ zal opleveren bij de daarbij behorende doelgroep.

Black Shark Tech. Ltd

Uit recentelijke publicaties van Xiaomi blijkt dat het bedrijf zich nu echt op het mobiele gaming smartphonesegment gaat richten. Onder de codenaam ‘Blackshark’ ontwikkelt het bedrijf een nieuwe smartphone met uitzonderlijke specificaties voor het mobiele gamen. De smartphone wordt eigenlijk ontwikkeld door het dochterbedrijf Black Shark Tech. Ltd. die van plan is om de gamingphone op 13 april aanstaande te lanceren.

Specificaties

Ondanks dat het bedrijf erg terughoudend is met het doen van mededelingen, zijn er toch enkele specificaties uitgelekt. De smartphone zal in elk geval worden voorzien van een Qualcomm Snapdragon 845-processor en een 5.8 inch OLED-scherm (2160 x 1080). Deze gaming smartphone zal in verschillende configuraties beschikbaar zijn, namelijk met 6 GB RAM/128 GB ROM, 8 GB RAM/128 GB ROM en 8 GB RAM/256 GB ROM. De Blackshark smartphone zal met het besturingssysteem Android 8.0 Oreo en met Quick Charge 3.0 geleverd worden. Uit de eerste benchmark testen blijkt dat de Blackshark smartphone erg goed scoort ten opzichte van de Galaxy S9 Plus en de iPhone 8 Plus.

Design

Op de diverse Chinese sociale media zijn verschillende afbeeldingen te vinden van de nieuwe Blackshark smartphone. De vraag is echter of dit ook werkelijk afbeeldingen van deze nieuwe gaming smartphone zijn. Uit de verschillende afbeeldingen is op te maken dat de Blackshark een zeer interessant en uniek ontwerp heeft. In een wereld van glazen en metalen smartphones lijkt het erop dat de Blackshark opvalt door zijn robuuste ‘Rugged’ design. Door zijn robuuste uiterlijk en de rubberen look is duidelijk dat dit geen stijlvolle trendsetter zal zijn zoals de Galaxy 9 Plus of de iPhone X.

Er is officieel nog niets bekend over de officiële releasedatum en de prijsstelling van de Blackshark. Alleen voor de Verenigde Staten is 13 april als releasedatum vrijgegeven. Xiaomi heeft op basis van zijn prijsstelling altijd een agressieve marktbenadering gehanteerd. Om deze reden wordt verwacht dat de Blackshark mogelijk goedkoper zal zijn dan zijn naaste concurrent, de Razer Smartphone die rond de € 600,- in de winkel ligt.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3968.