De Chinese eer van een koning

Weinigen van ons zullen weleens gehoord hebben van het Chinese Tencent. Dit bedrijf, misschien wel de grootste producent van games, is van plan om de komende vijf jaar bijna 13.5 miljard Euro te steken in de ontwikkeling van de eSports industrie. Het Tencent imperium, dat door de Chinese ondernemer Ma Huateng in 1998 werd opgericht, stond bekend om de ontwikkeling en de verkoop van messaging apps. In 2004 heeft het bedrijf zijn eerste stappen gezet in de gaming markt met de ontwikkeling van het videospel QQ Tang.

Dit videospel werd snel opgevolgd door QQ YinSu in 2006 en QQ SanGuo in 2007. In 2011 startte Tencent met ‘League of Legends’ de hosting van online games. Het online spel ‘Honor of Kings’ is momenteel het spel dat het meest gedownload wordt in de verschillende App stores. Door deze uitstekende resultaten is Tencent nu op Google, Amazon, eBay en Facebook na, het op vier na grootste internet technologiebedrijf in de wereld.

Honour of Kings:

Het fantasiespel ‘Honour of Kings’ is speciaal ontwikkeld voor de mobiele markt. Het spel, dat oorspronkelijk alleen op de Aziatische markt werd gelanceerd, heeft inmiddels meer dan 50 miljoen dagelijkse gebruikers. Tencent is nu begonnen met de wereldwijde distributie van het spel waarbij het in Europa onder de naam ‘Strike of Kings’ in de verschillende app stores te verkrijgen is. Het spel heeft in het eerste kwartaal van 2017 een omzet van iets meer dan 783 miljoen Euro gegenereerd. Op basis van de wereldwijde lancering verwacht Tencent dat het spel in het tweede kwartaal van 2017 een omzet van 1 miljard Euro zal bereiken. Het spel is gebaseerd op verschillende Chinese legendes. Echter voor de Westerse markt zal het spel, onder de naam ‘Strike of Kings’ een Batman karakter in de hoofdrol hebben. Het spel bevat mooie graphics en lijkt vlot te spelen. Echter de minimale lengte van 20 minuten voor een sessie zal voor veel mobiele gebruikers te lang zijn. De verwachting van game experts is dat het spel waarschijnlijk niet de top 20 van bestverkopende games zal halen.

Tencent:

Zoals gezegd heeft Tencent grote plannen om te investeren in de gaming markt. Zo maakte het bedrijf in mei 2017 bekend dat het een speciaal Gaming Center gaat bouwen in de Chinese stad Wuhu. Naast het gaming pretpark wil men ook een datacentrum en een e-gaming universiteit bouwen. Op het gebied van de ontwikkeling van mobiele en online games heeft het bedrijf verschillende strategische aankopen gedaan. In 2015 werd een minderheidsbelang genomen in het bedrijf Robot Entertainment, de ontwikkelaar van de ‘Orcs Must Die!’ games. Later dat jaar heeft Tencent ook een minderheidsbelang genomen in de game producenten ‘Glu Mobile’ en ‘Pocket Gems’. In 2016 heeft het bedrijf een meerderheidsbelang genomen in Supercell Oy, een Finse ontwikkelaar van mobiele games. Kortgeleden (Juni 2017) heeft Tencent interesse getoond in de overname van de Rovio, de Finse ontwikkelaar van ‘Angry Birds’.

Toekomst:

Door al deze ontwikkelingen kunnen we nog veel van Tencent verwachten. Vooral op het gebied van eSports zal het bedrijf een toonaangevende rol in de wereld gaan spelen. Tencent is de grootste speler op de Aziatische gaming markt. Echter door gebrek aan kennis van de Westerse markt moet Tencent een grote inhaalslag maken om werkelijk te kunnen slagen.

Weinigen van ons zullen weleens gehoord hebben van het Chinese Tencent. Dit bedrijf, misschien wel de grootste producent van games, is van plan om de komende vijf jaar bijna 13.5 miljard Euro te steken in de ontwikkeling van de eSports industrie. Het Tencent imperium, dat door de Chinese ondernemer Ma Huateng in 1998 werd opgericht, stond bekend om de ontwikkeling en de verkoop van messaging apps. In 2004 heeft het bedrijf zijn eerste stappen gezet in de gaming markt met de ontwikkeling van het videospel QQ Tang. Dit videospel werd snel opgevolgd door QQ YinSu in 2006 en QQ SanGuo…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.38 ( 2 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3796.