De eerste eSports conferentie

Sportieve gamefanaten, kampioenen en fans die een carrière nastreven in de groeiende en uitdagende gaming-industrie doen er goed aan om zich eind mei te melden op de eerste GG Expo in Seattle. Van 26 tot en met 28 mei wordt in deze Amerikaanse de eerste sSports conferentie georganiseerd.

Groeiende markt

In tegenstelling tot de algemene videogames, waarvoor al talrijke evenementen georganiseerd zijn, is de eSports sector eigenlijk altijd weinig aandacht besteedt. Echter door de enorme groei en de uitstekende vooruitzichten, werd het hoog tijd dat de eSports sector zijn eigen mondiale platform krijgt. De laatste tijd werd het steeds duidelijker dat de eSports markt zeer levensvatbaar is. In 2017 boekte de eSports sector een omzet van ruim € 531 miljard Euro en voor 2018 staat de omzetprognose op € 805 miljard Euro, een groeipercentage van meer dan 50 procent. Ook ziet de markt een enorme groei onder de hardcore eSports enthousiastelingen tot 191 miljoen mensen wereldwijd.

eSports themadagen

De conferentie, die drie dagen zal duren, biedt elke dag een nieuw thema waarop de focus zal liggen. Op de eerste conferentie dag zal gericht zijn op de sportgames zoals FIFA en NBA 2K, de tweede dag ligt de focus op de fantasy-games zoals Horizon Zero Dawn en Hearthstone, terwijl de derde dag het zwaartepunt vooral gericht wordt op gevechtsgames zoals Counter-Strike: Global Offensive. Iedere dag zullen spelpanels volop discussiëren over het thema onderwerpen. Hiernaast zijn er ook verschillende panels gericht op het verkennen van carrièrekansen in eSports markt en de eSports-technologie. Naast deze activiteiten kan je op de eSports conferentie ook dagelijks genieten van eSports-wedstrijden en matchplays.

GG Expo Open

Op de GG Expo biedt de organisatie een open speelruimte waar bezoekers kunnen deelnemen aan de GG Expo Open. Wel moet je zelf jouw gaming-laptop meenemen zodat je de concurrentie kan aangaan met andere bezoekers. En als je werkelijk goed presteert kan je zelfs worden opgenomen in de Hall of Champions! Elke dag zal een toernooi van één bepaald eSports-spel gespeeld worden. De organisatie heeft beloofd dat zij eind april bekend zullen maken welke eSports games gespeeld zullen gaan worden.

GG Expo Triceleron

Ben je echt een veelzijdige eSports atleet, dan neem je deel aan de GG Expo Triceleron. Deze competitie vereist vaardigheden in drie disciplines, te weten: League of Legends, Hearthstone en Overwatch. Ook voor de professionele spelers biedt de organisatie de mogelijkheid om het op te nemen tegen collega spelers. Je kan je op de website van de GG Expo hiervoor inschrijven.

GG Expo Awards

Zoals bij elke beurs of conferentie wordt op de GG Expo natuurlijk ook prijzen uitgereikt aan toonaangevende mensen en bedrijven in de eSports markt. Hierbij worden bijvoorbeeld prijzen uitgereikt voor het ‘Beste eSports Team’, ‘eSports Player of the year’ en ‘eSports Equipment Manufacturer of the Year’.

Dus als je een fanatiek eSporter bent, dan moet je echt jouw agenda van 26 tot en met 28 mei vrijhouden zodat je de GG Expo kan bezoeken!

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3255.