De Funimation streaming app voor de Switch

Ook al is de Nintendo Switch een fantastische spelconsole, eigenlijk ontbreekt het wel een beetje aan beschikbare apps. Maar daar lijkt nu verandering in te komen. Funimation, een Amerikaans productiebedrijf voor animatie entertainment, lijkt namelijk plannen te hebben om zijn anime streaming-app naar het Switch platform te brengen.

Tweede jeugd voor de Switch

Nu was de strategische beslissing van Nintendo om de Switch te lanceren als een speciale spelconsole een verstandige zet. Hierdoor werd de Switch in een uniek segment van de markt voor game consoles geplaatst, waardoor de juiste doelgroep van Nintendo optimaal bereikt kon worden. Maar nu, dik een jaar na de lancering van de Nintendo Switch, wordt het hoog tijd om functionaliteit aan deze portable game console toe te voegen. Door deze stap kan Nintendo een ander publiek bereiken waardoor de Switch zijn tweede jeugd kan beleven.

Indrukwekkende bibliotheek

Door de beschikbaarheid van de anime-app van Funimation op het Switch platform hebben de Switch gebruikers eindelijk de mogelijkheid om hun favoriete games online te streamen. Funimation heeft namelijk een indrukwekkende bibliotheek waarin prachtige titels aanwezig zijn. Van gigantische series zoals Attack on Titan en My Hero Academia tot Fullmetal Alchemist en Iron-Blooded Orphans, de anime app van Funimation staat werkelijk garant voor enorm veel speelplezier.

Funimation streamingdiensten

Animatie wordt een steeds belangrijker segment in de games markt. Van oudsher is Japan de leidende markt geweest voor titels op basis van animatiefilms. Maar inmiddels is de populariteit voor animatietitels ook overgewaaid naar Europa en Noord-Amerika. Funimation is één van de grootste namen in deze branche en heeft inmiddels uitgebreid bewezen dat zij uitstekende streamingdiensten aanbieden. De anime streaming app is namelijk al geruime tijd beschikbaar voor de besturingssystemen Android en iOS en de gameconsoles PS4 en Xbox. Alleen al om deze reden is de Switch natuurlijk de logische volgende stap. Er zijn nog geen details beschikbaar over wanneer de anime streaming-app voor de Switch beschikbaar zal zijn. Het bedrijf zelf wil daar momenteel nog een mededelingen over doen.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3968.