De leukste spellen om op afstand te spelen

leukste spellen op afstandGelukkig zijn er allerlei leuke manieren waarmee je toch actief kan blijven en in contact kan blijven met vrienden en familie. Er zijn diverse multiplayer spellen die je met vrienden en familie op afstand kan gaan spelen.

Houseparty

Het spel Houseparty is uitermate geschikt om met vrienden te spelen. Je hebt hier alleen een smartphone, een facebook-account of een simpele link voor nodig. De Houseparty applicatie kan je kosteloos downloaden. Het grappige van de app is dat je elkaar tijdens het gamen gewoon kan zien, wat natuurlijk onwijs gezellig is. Er staan in de Houseparty app allerlei leuke spellen, zoals Quick Draw, Heads Up en Trivia. Pak er ook gelijk een drankje bij voor de gezelligheid, het zal aanvoelen als een vrijdagmiddagborrel.

Wordfeud

Het bordspel Scrabble is in de meeste huishoudens wel een bekend fenomeen. Je kan het spel ook online spelen, alleen dan kent het de naam ‘Wordfeud’. Je kan op de smartphone of tablet tegen vrienden en familie spelen. Het is mogelijk om meer dan één potje tegelijkertijd op te starten. Het doel is om woorden te maken, punten te scoren en jouw concurrenten te slim af te zijn. Hoe moeilijker het woord, des te meer punten je ontvangt. Het is een ideaal tijdverdrijf en je hoeft niet constant aanwezig te zijn in het spel. Je kan namelijk ook gewoon op een later moment het volgende woord neerleggen. Je kan overigens ook Wordfeud tegen vreemde spelen, klik dan op ‘random tegenstander’. Als je tegen vrienden wilt spelen dan moet je wel de gebruikersnaam van de tegenstander weten.

Battle Racing Stars

Het spelletje Battle Racing Stars is een actiever en sneller spel dan Wordfeud. Je gaat nu namelijk racen. Nadat je de tutorial hebt doorlopen is het mogelijk om tegen kennissen en vrienden te gaan racen. Door meer te spelen kan je ook meer racebanen en karakters vrijspelen. Het is geen ouderwets racespelletje, aangezien je hier de concurrentie te slim af kan zijn met wapens. Het doel is om uiteindelijk een personage te creëren die onoverwinnelijk is.

Psych

Het spelletje Psych werd bedacht door de beroemde Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Ellen Degeneres. Het spel speel je in een applicatie, maar het is niet mogelijk om op afstand te spelen. We hebben Psych toch een plekje gegeven in onze lijst, simpelweg omdat het zo’n grappige game is. Je kan Psych met huisgenoten spelen. Je kan zelf allemaal leuke vragen bedenken en de antwoorden toevoegen. Hierdoor kan je het spel heel persoonlijk en enerverend maken. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7499.