De meest interessante actiespelen voor 2019

Het afgelopen jaar hebben de echte gamers met volle teugen kunnen genieten van een van de actiespellen zoals Marvel’s Spider-Man en Red Dead Redemption 2. Ondanks dat deze games prachtige graphics en een geweldige spelervaring boden, bleven de echte actiespelers in 2018 verstoken van hardcore games. Het lijkt erop dat 2019 hier echt verandering in gaat brengen. Voor dit jaar staan de releases van echte hardcore actiegames zoals Devil May Cry 5 en Sekiro: Shadows Die Twice op de agenda. Dus voor de spelers die werkelijk tot het uiterste willen gaan is het de hoogste tijd om wat aan de conditie en uithoudingsvermogen te gaan doen. Zorg dat je klaar bent voor een dynamisch 2019 vol met actie!

Resident Evil 2

Na jarenlang smeken van fans, is Capcom er eindelijk in geslaagd om een van de grootste survival-horrorspellen aller tijden opnieuw te maken. Ik heb al wat tijd met de demo mogen spelen waardoor ik kan bevestigen dat de game de geest van het originele spel behoudt en tegelijkertijd verrassende actie zal bieden. Dit is een prachtige, gruwelijke en soms echt beangstigende videogame die het verdient om bovenaan de lijst van de meeste diehards te staan. De release van dit spel, geschikt voor de PC, Xbox One en de PlayStation 4, staat voor 25 januari aanstaande op de agenda.

Devil May Cry 5

Het is duidelijk dat Capcom dit jaar hard aan de weg gaat timmeren. Naast de release van Resident Evil 2 zullen zij dit jaar ook de videogame Devil May Cry 5 lanceren. Dit spel is het logische vervolg van de Devil May Cry franchise die al meer dan 10 jaar spelplezier biedt. Deze laatste versie van deze franchise ziet er net zo stijlvol en nostalgisch uit als eerdere releases van deze franchise. Deze videogame, dat voor 8 maart op de agenda staat, biedt ondersteuning voor de platformen PC, Xbox One en de PlayStation 4.

Sekiro: Shadows Die Twice

Van oudsher was woensdag de ‘gehaktdag’, maar met de videogame ‘Sekiro: Shadows Die Twice’ wordt er elke dag wel gehakt. Het afgelopen decennium zijn vrijwel alle videogames van From Software met groot enthousiasme ontvangen. Ook deze nieuwe videogame biedt alles wat de echte hardcore actiegamer moet aanspreken. Het spel maakt een deel van de Dark Souls franchise en biedt prachtige graphics, een soepele gameplay en enorm veel actie. Vanaf 22 maart is deze videogame beschikbaar voor de PC, Xbox One en de PlayStation 4.

Control

Control de nieuwe videogame van Alan Wake en Remedy Entertainment, belooft een van de meest opwindende en gepolijste actiegames van 2019 te worden. Spelers moeten hun weg vinden door een verraderlijke en gevaarlijke wolkenkrabber waar het Federal Bureau of Control is gevestigd. Geen gemakkelijke taak, maar gelukkig heb je krachtige telekinetische vaardigheden die je kunt gebruiken om jouw opdracht te volbrengen. Gezien de eerder prachtige en actievolle videogames van Remedy, moet je de release van ‘Control’ heel goed in de gaten houden. Het spel, dat geschikt is voor de PC, Xbox One en de PlayStation 4, heeft nog geen officiële release datum gekregen.

Meer actiegames

Het is duidelijk dat de fanatieke actiegamers dit jaar aan hun trekken zullen komen. Naast de hierboven genoemde videogames zullen er dit jaar nog tal van andere actiegames het levenslicht zien. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de videogames Crackdown 3, Shenmue III, Days Gone, Anthem, Skull & Bones en My Friend Pedro.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 7499.