De Nederlandse online gokmarkt

Onlangs publiceerde de Financial Times een onderzoek waarin werd aangegeven hoe de Britse en Ierse gokbedrijven de wereldwijde online gokmarkt domineren. Ten opzichte andere Europese landen waar een strikte regulering wordt gehandhaafd hebben de bedrijven, die gevestigd zijn in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, relatief veel vrijheid. Zo handhaven belangrijke markten zoals Duitsland, Frankrijk en Italië strikte beperkingen als het gaat om het online gokken.

De gokwereld:

Wereldwijd gezien is Europa, na Azië en Noord-Amerika, de derde grootste markt als het gaat om online gokken. Het vreemde is dat Azië, vooral door de enorm grote populatie, wereldleider is als het gaat om de omzet in de markt voor kansspelen. Echter als het gaat om de online omzet is Europa, door de hoogwaardige infrastructuur, veruit de grootste markt. Vooral het gokken op sportwedstrijden is enorm populair. Ook de groeiende markt die vertegenwoordigd wordt door de online casino’s doet het erg goed. De officiële kansspelen, veelal georganiseerd door de lokale overheden, genereren een in vergelijking tot de andere markten een relatief kleine omzet.

Online gaming bedrijven:

Hoewel de grootste gaming bedrijven zijn gevestigd in Azië en Noord-Amerika, zijn de grootste online gaming bedrijven gevestigd in Europa. De meeste van de grootste online gaming bedrijven hebben het voornemen om naar de Nederlandse markt te komen wanneer online gaming in het land zal worden gelegaliseerd. Bedrijven zoals Bet365 (UK), Paddy Power Betfair (Ier), The Stars Group Amaya (Can) en Paytech (Eiland van Man) zien veel mogelijkheden in de Nederlandse markt. Vooral omdat deze bedrijven over een aanzienlijke oorlogskas beschikken is de verwachting dat de Nederlandse online gaming markt zeer concurrerend zal worden.

De Nederlandse online consument:

Ten opzichte van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, is de Nederlandse markt betrekkelijk klein. In werkelijke omzet zijn het Verenigd Koninkrijk en Duitsland ieder goed voor een omzet van meer dan 4 miljard Euro. Frankrijk met circa 3 miljard Euro, Spanje en Italië met ieder bijna 2 miljard Euro omzet maken de Europese top 5 vol. Nederland bezet met een omzet van bijna 570 miljoen Euro de zesde plaats op de Europese ranglijst. Op basis van omzet per online speler zijn het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen met respectievelijk € 63,91 en € 62,01 de marktleiders. Qua het online gamen behoort de Nederlandse consument met een gemiddelde besteding van € 33,35 tot de grijze middenmoot.

De Nederlandse onlinegokmarkt:

Nog steeds werkt de Nederlandse overheid met een wetgeving die eigenlijk hopeloos verouderd is. In 2016 werd al aangekondigd dat medio 2017 de nieuwe wetgeving Kansspelen op afstand in werking zou treden. Echter door de verkiezingen en door bepaalde uitspraken van het Europese Hof van Justitie zal het invoeren van deze nieuwe wetgeving aanzienlijke vertragingen oplopen. En gezien de uitslag van de verkiezingen is het maar de vraag of de Eerste Kamer dit wetsvoorstel zal aannemen. Er zijn dus nog enorm veel vraagtekens bij de liberalisering van de Nederlandse onlinegokmarkt. Op dit moment is het nog steeds zo dat het online gokken in Nederland bij de wet verboden is. Ook al hanteert de Nederlandse overheid een soort gedoogbeleid, de grootste Europese online gokbedrijven weigeren te investeren in een fragiele markt zoals Nederland.

Onlangs publiceerde de Financial Times een onderzoek waarin werd aangegeven hoe de Britse en Ierse gokbedrijven de wereldwijde online gokmarkt domineren. Ten opzichte andere Europese landen waar een strikte regulering wordt gehandhaafd hebben de bedrijven, die gevestigd zijn in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, relatief veel vrijheid. Zo handhaven belangrijke markten zoals Duitsland, Frankrijk en Italië strikte beperkingen als het gaat om het online gokken. De gokwereld: Wereldwijd gezien is Europa, na Azië en Noord-Amerika, de derde grootste markt als het gaat om online gokken. Het vreemde is dat Azië, vooral door de enorm grote populatie, wereldleider is als het gaat om…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.34 ( 10 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 6756.