De Neo Geo Mini retro spelconsole komt naar Europa!

Nadat het Japanse bedrijf SNK onlangs de retro spelcomputer Neo Geo Mini in Azië had gelanceerd, maakte het bedrijf bekend dat deze kleine console binnenkort ook in Europa op de markt gaat komen. Wij hebben onze handen kunnen leggen op de originele Japanse versie en hebben voor jou deze gadget uitgeprobeerd. En eerlijk is eerlijk, het is eigenlijk een geweldige retro console!

Prestaties

Wat de Neo Geo Mini onderscheidt van zowel de NES als de SNES Classic Editions, is dat deze is opgezet als een klassieke Neo Geo arcadekast. Deze kleine console is voorzien van volledig functionerende arcade-bedieningselementen en een mini Lcd-scherm. Ondanks dat verschillende ‘kenners’ van mening zijn dat de besturingselementen en het besturingssysteem niet genoeg voldoen om ongehinderd videospelletjes te spelen, blijkt deze Japanse versie uitstekend overweg te gaan met de meegeleverde games. Het spel ‘Metal Slug’ hebben we zonder problemen kunnen spelen, dus de bedieningselementen en de software werken prima. Als je het spel Garou: Mark of the Wolves wilt spelen, loont het zelfs de moeite om de Neo Geo Mini-gamepads te kopen. Deze gamepads zijn gebaseerd op de Neo Geo cd-controllers en zijn voorzien van behoorlijke kabels zodat je voldoende bewegingsvrijheid hebt.

Beeldkwaliteit

Verbinding maken met een tv of een ander scherm is eenvoudig, maar vereist wel een afzonderlijke mini-HDMI-kabel. En om eerlijk te zijn zien de spellen van de Neo Geo Mini er op een geweldig uit. Hoewel andere mini-consoles een pixel-correctie gebruiken voor het weergeven van de spellen op een groot scherm, geeft de Neo Geo Mini een beetje wazig beeld. Maar eigenlijk hoort dit ook wel bij een retro spelconsole, het is een realistische weergave van de arcade games uit de jaren ’90 toch? Maar als je veel belang stelt aan een superieure beeldkwaliteit, dan is de Neo Geo Mini spelconsole geen goede keuze voor jou.

Hardware specificaties

De Neo Geo Mini console is voorzien van een 3,5-inch 4: 3-scherm met beperkte kijkhoeken en contrast. De spelletjes worden in een heldere en wat naïeve resolutie weergegeven, wat dan weer essentieel is voor het retro gevoel van deze spelletjes. Aan de achterzijde van deze mini-console vindt je een robuuste aan/uitknop, drie USB-C-poorten (Twee voor de controllers en één voor de voeding), een mini-HDMI-poort en een 3.5mm koptelefoonaansluiting. De NeoGeo Mini zal 40 spellen bevatten met onder andere de King of Fighters reeks, de Samurai Showdown reeks en de Metal Slug reeks. De Neo Geo Mini zal waarschijnlijk vanaf oktober in Europa beschikbaar zijn voor een kleine 140 Euro.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3821.