De New Nintendo 3DS is uit productie!

De New Nintendo 3DS, die in februari 2015 in Europa werd gelanceerd, is uit de productie genomen. Begin deze maand werd al duidelijk dat deze versie van de DS in Japan al uit de productie was genomen. Vandaag werd bekend dat ook de productie van de New Nintendo 3DS in Europa is gestaakt. Sinds de introductie van de Nintendo DS serie op 26 februari 2011 zijn er wereldwijd meer dan 65 miljoen exemplaren uit deze serie over de toonbank gevlogen. De echte fans van de Nintendo DS-gameconsole zijn hierdoor nu aangewezen op de 3DS XL, de 2DS en de New 2DS XL die nog wel geproduceerd worden.

Marketingstrategie:

Vooral omdat de voorkeur van de mobiele gamers uitgaat naar de 3DS XL heeft Nintendo te maken met tegenvallende verkoopcijfers van de 3DS. De Nintendo 3DS XL heeft een groter scherm en biedt betere 3D prestaties. Onder de mobiele gamers die een voorkeur hebben voor een kleinere console is de Nintendo 2DS console vooral populair. Hiernaast heeft Nintendo, ondanks de lancering van de Switch, ook nog een XL-versie van de 2DS console op de markt gebracht. Hiermee heeft het bedrijf zich gericht op de gebruikers die een voorkeur hebben voor een groter scherm gecombineerd met een vouwbaar en draagbaar design. Het gevolg van deze marketingstrategie is dar de Nintendo 3DS ondergesneeuwd is door de andere versies van de DS serie. Echter het vermoeden bestaat dat Nintendo de 3DS versie geheel zal laten vervallen ten gunste van de Switch console die onlangs werd gelanceerd.

Opvolger New Nintendo 3DS:

Van de New Nintendo 3DS zijn, sinds zijn Japanse wereldpremière in oktober 2014 te Japan, ‘slechts’ een kleine 2.5 miljoen exemplaren verkocht. Ter vergelijking: Van de 3DS XL console vlogen in dezelfde periode bijna 10 miljoen exemplaren over de toonbank. Het nieuws dat de New Nintendo 3DS console uit de productie wordt genomen kwam op dezelfde dag dat Nintendo een nieuw lid van de DS-familie lanceerde. De 2DS XL-console, die op het hoofdkantoor in Kioto werd aangekondigd, zal eind juli in Europa beschikbaar komen voor een prijs van ongeveer 149,- Euro.

Games:

Van de Nintendo DS serie zijn er nog drie modellen die volop in productie zijn. Met meer dan 65 miljoen verkochte consoles en een grote verscheidenheid aan beschikbare spellen heeft de gebruiker meer dan genoeg mogelijkheden. Nintendo heeft hierbij ook duidelijk aangegeven dat zij de overgebleven DS-consoles zullen blijven ondersteunen en dat er ook in de toekomst voldoende nieuwe spellen gelanceerd zullen worden.

De New Nintendo 3DS, die in februari 2015 in Europa werd gelanceerd, is uit de productie genomen. Begin deze maand werd al duidelijk dat deze versie van de DS in Japan al uit de productie was genomen. Vandaag werd bekend dat ook de productie van de New Nintendo 3DS in Europa is gestaakt. Sinds de introductie van de Nintendo DS serie op 26 februari 2011 zijn er wereldwijd meer dan 65 miljoen exemplaren uit deze serie over de toonbank gevlogen. De echte fans van de Nintendo DS-gameconsole zijn hierdoor nu aangewezen op de 3DS XL, de 2DS en de New 2DS…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.28 ( 3 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3131.