De nieuwste game consoles voor 2017

De verschillende grote producenten hebben eindelijk hun nieuwe game consoles aangekondigd. De afgelopen weken stond Nintendo in het nieuws met de retro game console onder de naam Switch. Binnenkort hebben de startende en ervaren gamers de keuze uit verschillende nieuwe innovatieve consoles. Niet iedereen heeft de tijd of de motivatie om zich te verdiepen in deze nieuwe ontwikkelingen. Dus om deze reden hebben wij een korte gids waarmee je snel en duidelijk inzicht krijgt in de technologie van de videogame. Met deze korte gids bieden wij je een beknopt overzicht betreffende de technologie en de opties van de nieuwe game consoles.

Sony PlayStation 4 Slim:

Op dit moment is de Playstation van Sony één van de best verkopende game consoles. De nieuwste versie is een upgrade van de originele versie die in 2013 door Sony werd geïntroduceerd. De Sony Playstation 4 Slim is voorzien van een 1.6 GHz Octa-core AMD-processor, 8GB RAM-geheugen en ondersteuning voor 1080p HDR video. De grafische capaciteit van het systeem bedraagt 1,84 teraflops, een maat voor hoeveel grafisch intensieve berekeningen die per seconde kunnen worden uitgevoerd. Het systeem is voorzien van een ingebouwde Blu-ray-drive en heeft een opslagcapaciteit van 500GB of 1TB. De nieuwe PS4 games zullen geschikt zijn voor de PS4 Slim en de PS4 Pro waarbij de laatste versie op een hoger frame rate en resolutie zal draaien. De Sony Playstation 4 Slim zal voor ongeveer € 300,00 in de winkel liggen.

Sony Playstation 4 Pro:

De Playstation 4 Pro is natuurlijk het paradepaardje van Sony. Het systeem is uitgerust met een 2.1 GHz Octa-core AMD-processor, 8GB RAM-geheugen en 1GB extra geheugen voor andere applicaties dan games. In vergelijking tot de andere game consoles heeft de PS4 Pro, met 4,2 teraflops gaming power, enorm veel capaciteit. Zoals we gewend zijn van Sony is ook dit systeem voorzien van een Blu-ray drive opgenomen terwijl er ook nog eens 1TB aan opslagcapaciteit tot onze beschikking staat. Dat de Playstation 4 Pro een beest van een game console is blijkt wel uit het feit dat deze twee keer zoveel rekenkracht heeft als zijn voorganger. Verder is het systeem uitgerust met 3 USB poorten (USB 3.1), een Wi-Fi connector (802.11a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.0 en biedt het systeem ondersteuning voor 4K video. Het vlaggenschip van Sony is voor ongeveer € 400,- in de winkel verkrijgbaar.

Microsoft Xbox One S:

De Xbox One S van Microsoft is een afgeslankte versie van het origineel uit 2013. Natuurlijk is dit model wel voorzien van licht verbeterde hardware. Binnen het design van de Xbox One S vinden we een 1.75GHz octa-core AMD-processor en 8 GB RAM-geheugen. Wat betreft de opslagcapaciteit kan men kiezen uit modellen met 500GB, 1TB, of zelfs 2 TB ROM-geheugen. Het systeem biedt een grafische kwaliteit van ongeveer 1.4 teraflops. Natuurlijk biedt de Xbox One S ondersteuning voor 4K gaming en media. Verder is het systeem uitgerust met een Wi-Fi connector (802.11a/b/g/n/ac), 3 USB poorten (3.0) en 2 HDMI (2.0). De Xbox One S is in de winkels verkrijgbaar in de prijsklasse tussen € 250,- en € 300,-.

Microsoft Xbox One X:

Tegen het einde van 2017 zal Microsoft de Xbox One X op de markt brengen. Natuurlijk is er op internet redelijk veel informatie over dit systeem beschikbaar, maar er zijn ook nog veel onzekerheden. De Xbox One X moet een volwaardige concurrent worden voor de Sony Playstation 4 Pro. Het systeem zal hoogst waarschijnlijk worden uitgerust met een 2.3 GHz octa-core AMD-processor, 12GB RAM-geheugen en een opslagcapaciteit van 1 of 2TB. Qua rekenkracht zal de Xbox One X een capaciteit bieden van 6 teraflops. Net zoals de Xbox One S zal de Xbox One X uitgerust worden met een Wi-Fi connector (802.11a/b/g/n/ac), 3 USB poorten (3.0) en 2 HDMI (2.0). Het systeem zal vanaf eind november in de winkel verkrijgbaar zijn voor ongeveer € 500,-.

Nintendo Switch:

De Nintendo Switch is het werkelijke buitenbeentje in de wereld van de game consoles. Dit systeem werd onlangs gelanceerd waarbij duidelijk werd dat Nintendo zich voornamelijk richt op de doelgroep retro en vintage gamers. De Nintendo Switch moet het 16-bit game tijdperk doen herleven. Het mag dan ook duidelijk zijn dat dit systeem niet aan de grafische kracht van de Sony en Microsoft consoles kan tippen. Het systeem is uitgerust met een 1,020MHz NVIDIA quad-core processor, 4GB RAM-geheugen en 32GB opslagcapaciteit dat uitbreidbaar is met micro-SD geheugen. De Switch, die min of meer een brug vormt tussen de mobiele en desktop consoles, is in de winkel verkrijgbaar voor ongeveer € 330,-.

De verschillende grote producenten hebben eindelijk hun nieuwe game consoles aangekondigd. De afgelopen weken stond Nintendo in het nieuws met de retro game console onder de naam Switch. Binnenkort hebben de startende en ervaren gamers de keuze uit verschillende nieuwe innovatieve consoles. Niet iedereen heeft de tijd of de motivatie om zich te verdiepen in deze nieuwe ontwikkelingen. Dus om deze reden hebben wij een korte gids waarmee je snel en duidelijk inzicht krijgt in de technologie van de videogame. Met deze korte gids bieden wij je een beknopt overzicht betreffende de technologie en de opties van de nieuwe game…
Geef hier je mening over dit bericht:

Wat vind u van het bericht?

Beoordeling Speluitleg.com - 100%

100%

Recensie overzicht

Geef hier je mening over dit bericht:

Beoordeling: 4.25 ( 3 stemmen)

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3968.