De Nintendo Switch heeft de consolemarkt nieuw leven ingeblazen

Volgens de laatste verkoopcijfers van Nintendo doet de Switch gameconsole het uitstekend. Inmiddels zijn er wereldwijd 19,67 miljoen stuks verkocht waardoor deze draagbare gameconsole ook werkelijk een succes genoemd mag worden. Naast de verkoop van de Switch hardware mag de verkoop van de software met 19,67 miljoen stuks en de toebehoren ook succesvol genoemd worden. Door deze uitstekende verkoopcijfers lijkt de Switch verantwoordelijk te zijn voor een opleving van met name de Japanse markt voor game consoles.

Mobiele games

Sinds 2007 had de Japanse markt voor gameconsoles te maken met een regelmatige daling van de omzet. Echter na de lancering van de Nintendo Switch op 3 maart 2017 bloeide de Japanse markt op met een omzet van ruim 2.6 miljard Euro. Deze omzet vertegenwoordigde een stijging van 22.9 procent ten opzichte van 2016. De totale markt voor mobiele games vertegenwoordigd in Japan ruim 9.5 miljard Euro waarmee deze markt drie keer het volume vertegenwoordigd ten opzichte van de game consoles.

Florerende markt

Nog steeds lijkt de verkoop van de Nintendo Switch te floreren. In het afgelopen kwartaal heeft Nintendo 1.88 miljoen Switches wereldwijd kunnen verkopen. Dot aantal betekende een daling van ruim 5 procent ten opzichte van de verkoopcijfers van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ondanks dat er minder hardware werd verkocht, heeft de verkoop van de software de totale verkoopcijfers positief kunnen beïnvloeden. In het eerste kwartaal van 2018 heeft Nintendo nog 2,92 miljoen exemplaren verkocht en in het laatste kwartaal van 2017 inclusief de feestdagen 7.24 miljoen exemplaren.

Prognose 2018

Ondanks dat de PlayStation 4 op dit moment de bestverkopende console voor 2018 is, voorspellen de vele marktkenners dat de Nintendo Switch de bestverkopende over geheel 2018 zal worden. Vooral door de lancering van populaire games, zoals ‘Super Smash Bros. Ultimate’ en ‘Pokémon: Let’s Go, Pikachu!’ zullen de verkopen van de Nintendo Switch naar de toppositie brengen. Echter een probleem met de productie van Switch onderdelen zal nog een negatieve invloed kunnen hebben op de verkoop van deze console. Nintendo voert hierover voortdurend onderhandelingen met fabrikanten om te voorkomen dat het tekort aan onderdelen dit boekjaar een aanzienlijke impact zal hebben op de productie en de verkoop.

Poll

Ik speel het liefst…

Totaal aantal stemmen: 3968.